City ga je lani platio 49 milijuna eura. Sad ga se rješava jer je debeo?

Foto: EPA

TRENER Manchester Cityja Pep Guardiola je krajem prošle godine iz prvog sastava potjerao reprezentativca Engleske Kalvina Phillipsa. Phillips nije bio u zapisniku na susretu Liga kupa protiv Liverpoola, a Guardiola je prilično iznenadio novinare iskrenim odgovorom zašto reprezentativca Engleske nema u sastavu. Španjolski trener je rekao da se Phillips s SP-a u Kataru vratio potpuno izvan forme i s nekoliko kilograma viška.

"Stigao je u kamp predebeo i u potpunosti izvan forme. Nije bio u stanju ni trenirati, ne znam zašto. Neću računati na njega dok se ne vrati u optimalnu formu. Nisam ga prekrižio, potreban nam je, ali zaigrat će tek kad bude potpuno spreman", rekao je tada Guardiola.

Spremni su na sve da ga se riješe

Priča je sada dobila nastavak. Portal 90min tvrdi da se Phillips još uvijek nije uspio dovesti u red te da Guardiola više ne računa na njega i spreman je riješiti ga se na ljeto. Ne želi ga u svojoj ekipi i naložio je suradnicima iz kluba da ga prodaju, pošalju na posudbu ili samo puste da ode. 

Newcastle, Leicester i Wolvesi su zainteresirani za Phillipsa tako da je moguće da City, koji ga je prije godinu dana platio 49 milijuna eura, na Phillipsu uspije vratiti dio novca, ali sigurno neće biti u plusu nakon tog posla.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.