City nagovara Guardiolu na ostanak i nudi mu dolazak dva igrača od 300 milijuna eura

Foto: EPA

PEP GUARDIOLA pretvorio je Manchester City u ekipu koja dominira engleskim nogometom. U prethodnih sedam sezona šest puta su bili prvaci, a prošle sezone to su postali četvrti put zaredom, što nije uspjelo nikome prije. Još jedan vrhunac mandata bila mu je trostruka kruna 2023. godine.

Treniranjem se bavi 16 godina, a samo u tri nije osvojio naslov. S Manchester Cityjem osvojio je sve, baš kao i ranije s Barcelonom, dok s Bayernom nije uspio uzeti Ligu prvaka. Guardiola je neosporno jedan od najvećih u povijesti, a trenutačno je u svojoj devetoj sezoni sa Cityjem.

City nudi novi ugovor

U engleskom klubu ostao je značajno dulje nego u Barceloni (četiri godine) i Bayernu (tri godine). Brojni mediji prognoziraju da bi mogao otići 2025., kada mu istekne ugovor, ali City ga želi zadržati po svaku cijenu. Ponudit će mu novi ugovor s plaćom većom od 20 milijuna eura po sezoni, a na ostanak ga nagovaraju i potencijalnim pojačanjima.

Radi se o dva njemačka 21-godišnja ofenzivna igrača, Jamalu Musiali uz Bayern Münchena i Florianu Wirtzu iz Bayer Leverkusena. Obojica prema Transfermarktu vrijede po 130 milijuna eura, a City je uvjeren da bi ih mogao dovesti za ukupno 300 milijuna i na njima graditi iduću generaciju.

Nositelji su Bayerna i Bayera

Musiala je već nositelj bavarskog kluba. U prethodne dvije sezone zabio je 30 golova za Bayern. Pretprošle sezone je u posljednjem kolu Bundeslige zabio u zadnjim minutama protiv Kolna i tako slomio srca navijačima Borussije Dortmund, a Bayernu donio naslov.

Rođen je u Stuttgartu. Otac mu je Nigerijac, a majka Njemica poljskih korijena. Sa sedam godina odselio se u Englesku, gdje je bio dio Chelseajeve akademije i mladih reprezentacija, ali kasnije se vratio u Njemačku i odlučio nastupati za zemlju u kojoj se rodio. Ugovor s Bayernom istječe mu za dvije godine i to bi moglo olakšati pregovore Cityju. 

Wirtz se također razvio u svjetsku klasu iako je sa samo 19 godina pretrpio tešku ozljedu koljena. U prethodnoj sezoni, u kojoj je Bayer uzeo duplu krunu i doživio samo jedan poraz, imao je sjajnih 18 golova i 20 asistencija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.