premier liga

CITY - TOTTENHAM 2:3 Kane u 95. minuti srušio City i vratio Liverpool u igru

Foto: Profimedia

TOTTENHAM je u 26. kolu Premier lige u nevjerojatnoj utakmici pobijedio Manchester City u gostima 3:2 i potpuno zakomplicirao utrku za naslov prvaka. City sad ima šest bodova, ali i utakmicu više od drugoplasiranog Liverpoola koji je ranije danas pobijedio Norwich 3:1.

Spursi su poveli već u 4. minuti nakon sjajne kontre koju je povukao Son Heung-min i izbio sam pred Edersona, ali je pričekao Kuluševskog i odigrao mu, a ovaj poslao loptu u prazan gol za 0:1. City je očekivano stiskao, ali je do izjednačenja došao nakon velike pogreške Huga Llorisa u 33. minuti.

Lloris poklonio gol Cityju

De Bruyne je poslao loptu u peterac, Lloris je istrčao na loptu i odbio je ravno u noge Ilkaya Gundogana kojemu nije bilo teško s pet, šest metara pogoditi za 1:1. City je nastavio s dominacijom, ali je u 59. minuti, nakon još jednog fenomenalnog poteza, ponovno upao u minus.

Son je fantastičnom loptom proigrao Kanea koji se zavukao iza leđa Cityjeve obrane i rutinski pogodio za 1:2. Samo pet minuta kasnije Kane je mogao riješiti utakmicu. Opet mu je Son složio čisti zicer, Kane je izašao sam pred Edersona, ali je pucao u ispruženu nogu dobro postavljenog Cityjeva golmana i upropastio veliku priliku.

Samo dvije minute kasnije Lloris je odgovorio na sličan način. Gundogan je opalio s ruba šesnaesterca, a francuski reprezentativni golman nevjerojatnom intervencijom izvadio loptu iz samoga kuta i spasio Spurse.

Luda završnica

U jeku napada Cityja Son je opet proigrao Kanea, ovaj je zabio gol, ali je on nakon intervencije VAR-a poništen zbog zaleđa u začetku akcije. City je stiskao i tražio izjednačenje i došao do njega u 91. minuti, nakon što je Romero igrao rukom u šesnaestercu, a Mahrez rutinski realizirao penal.

Sudac je pokazao sedam minuta nadoknade i dovoljno vremena da City dođe do potpunog preokreta, ali je gol na kraju pao na drugoj strani. Sjajni Kuluševski je u petoj minuti nadoknade probio desnu stranu, ubacio u šesnaesterac, a Kane glavom pogodio malu mrežicu za 2:3 iako gol ide na dušu i Edersona koji je loše reagirao.

City je tako u zadnje četiri utakmice dvaput kiksao i omogućio Liverpoolu da mu se potpuno približi i pobjedom u odgođenoj utakmici s Leedsom u utorak dođe na samo tri boda zaostatka. Derbi između Cityja i Liverpoola igra se u 32. kolu koje je na rasporedu 9. travnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.