MANCHESTER CITY

Cityjev izvršni direktor: Optužbe protiv nas su lažne, a Pep o svemu zna sve

Foto: EPA

MANCHESTER CITY se žalio Međunarodnom sportskom sudu nakon što ih je UEFA izbacila iz Lige prvaka na dvije godine (uz kaznu od 30 milijuna eura) zbog kršenja financijskog fair-playa.

Prava borba za aktualnog engleskog prvaka tek slijedi, a sada se konačno oglasio i izvršni direktor kluba Ferran Soriano.

"Najvažnije što želim reći je to da optužbe nisu istinite. Jednostavno, nije istina ono za što nas optužuju. Navijači mogu biti sigurni u dvije stvari: optužbe su lažne i mi ćemo sve učiniti da to dokažemo", rekao je pa nastavio:

"Osjećamo da su navijači uz nas. Oni su prošli niz izazova zadnjih desetljeća i ovo je samo još jedan u nizu."

Potom je Soriano objasnio:

"Vlasnik nije ulagao novac, a da nije bio prijavljen. Mi smo stabilan klub, profitabilan, nemamo dugova. Naši računi su puno puta provjeravani i sve je čisto. Tražimo sada rješavanje procesa na fer način i nadam se da će sve biti gotovo prije ljeta, a do tada idemo svojim uobičajenim putem. Pep o svemu zna sve, ali on i momčad su koncentrirani na utakmice, baš kao i igrači koje treba zanimati samo nogomet."

UEFA je optužila City da nije surađivala s istražiteljima UEFA-e.

"Nije istina, surađivali smo. Dostavili smo im ogroman broj dokumenata i papira za koje smo vjerovali da su dokazi da tvrdnje o kršenju fair-playa nisu istinite. Bilo je teško jer su određene informacije već izašle u medije i činilo se kako smo osuđeni prije nego se sve uopće razmotrilo. Na kraju, ovo je interni proces koji je u potpunosti odradila UEFA. Dostavili smo dokaze, a oni su se više oslanjali na ukradene mailove nego na prave dokaze. Nije čudno što se osjećamo ovako", završio je.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.