Claudio Ranieri ide u mirovinu

Foto: EPA

TALIJANSKI trener Claudio Ranieri (72) odlazi u mirovinu na kraju sezone, javlja talijanski novinar Gianluca di Marzio. Ranieri je ove sezone vodio Cagliari, kojem je pomogao da ostane u talijanskoj Serie A. Ranieri je tvorac možda i najveće senzacije modernog nogometa.

Osvojio je Premier ligu s Leicesterom 2016. godine, što mu je i najveći uspjeh u karijeri. Osim toga, osvojio je i Europski superkup te španjolski kup s Valencijom. Uzeo je i talijanski kup i superkup s Fiorentinom. Zanimljivo, ima i dvije drugoligaške titule i jednu trećeligašku.

Vodio brojne klubove i jednu reprezentaciju

Osvojio je drugu talijansku ligu s Fiorentinom 1994. godine, drugu francusku s Monacom 2013., a s Cagliarijem je osvojio svoj prvi trofej - treću talijansku ligu još 1989. godine.

U 38 godina dugoj trenerskoj karijeri vodio je još Romu, Watford, Sampdoriju, Fulham, Nantes, Inter, Juventus, Parmu, Chelsea, Atletico Madrid i Napoli. Bio je i izbornik Grčke 2014. godine, ali je tu reprezentaciju vodio samo četiri utakmice, u kojima je osvojio tek bod.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.