NBA

Clippersi doveli još jednu zvijezdu, ali ostali bez Ronda i miljenika navijača

Foto: Guliver Image/Getty Images

LOS ANGELES CLIPPERSI će poslati Patricka Beverleyja, Rajona Ronda i Daniela Oturua u Memphis Grizzliese, a u zamjenu će za njih dobiti 31-godišnjeg razigravača Erica Bledsoea, objavio je američki ESPN.

Tako je hrvatski centar Ivica Zubac dobio novog suigrača, koji bi trebao imati važnu ulogu u rotacijama na vanjskim pozicijama uz Reggieja Jacksona, koji je potpisao novi ugovor s Clippersima. Klub iz Los Angelesa će još neko vrijeme morati čekati na povratak Kawhija Leonarda, prve zvijezde, bez koje su ostali u prošlogodišnjem doigravanju zbog djelomičnog puknuća prednjeg križnog ligamenta.

Eric Bledsoe se vraća u klub koji ga je 2010. izabrao na NBA draftu i u kojem je proveo prve tri sezone u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Nakon toga je proveo četiri sezone u Phoenix Sunsima (2013. - 2017.), u kojima je u zadnjoj sezoni imao prosjek od 21.1 koša i 6.3 skoka. Sunsi su ga 2017. poslali u Milwaukee Buckse, u kojima je ostao tri godine.

Uoči prošle sezone aktualni NBA prvaci su Bledsoea poslali u New Orleans, iz kojeg su u zamjenu doveli Jruea Holidaya. Bledsoe je za Pelicanse u 71 utakmici prosječno ubacivao 12.2 koša uz 3.8 asistencija. New Orleans je uoči ovogodišnjeg drafta poslao Bledsoea u Memphis kako bi stvorio prostora do 'salary-capa', a Grizzliesi su u njemu vidjeli igrača kojeg će moći koristiti za zamjenu.

Tom razmjenom Clippersi su uštedjeli 30 milijuna dolara, koje bi trebali uplatiti zbog prekoračenja 'salary-capa', te su stvorili i zalihu od 8.3 milijuna dolara za igračka pojačanja u ovoj sezoni. Grizzliesi su također oslobodili određeni novčani iznos, koji će moći koristiti u prijelaznom roku sljedeće godine, dok nije izvjesno da će svim igračima koje su doveli u ovoj razmjeni Memphis biti konačno odredište.

Patrick Beverley je zbog svog vrlo energičnog nastupa i velikog doprinosa u obrambenim zadacima u protekle četiri godine postao ljubimcem navijača Clippersa, ali je zbog ozljeda u prošloj sezoni odigrao samo 37 utakmica. Rajon Rondo, koji je doveden iz Atlante kao pojačanje za prošlosezonsko doigravanje, je odigrao samo 13 utakmica. Oturu je bio 33. izbor drafta 2020., a u 30 utakmica prošle sezone je imao minornu ulogu, dok je u ovogodišnjoj NBA Ljetnoj ligi imao zapažene nastupe.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.