Rumunjska Liga 1

Cluj u drami bez trenera obranio naslov. Susret odigran malo prije Uefinog roka

Foto: CFR Cluj

KORONAVIRUS je promijenio mnogo toga, a Rumunjskoj je donio jednu od najčudnijih završnica prvenstva svih vremena. Titulu prvaka ponovno je osvojio Cluj, koji je u posljednjem kolu savladao Craiovu u gostima 3:1.

No susret se neće pamtiti samo po tome što je Cluj obranio naslov nego i po odluci Nogometnog saveza Rumunjske kako da prvenstvo završi.

Uefin rok istekao nedugo nakon utakmice

Naime, zbog Uefinog roka da zaključno s 3. kolovozom svi savezi moraju dostaviti imena klubova koji će igrati europska natjecanja, Rumunji su morali završiti prvenstvo iako je Craiova imala još jedan neodigran susret.

Taj susret trebao se odigrati 29. srpnja protiv Astre, ali pošto je Astra u svojoj momčadi imala pozitivne slučajeve na koronavirus, taj susret je odgođen.

Savez je tako donio odluku da Cluj i Craiova odluče prvenstvo. Ipak, ni to nije kraj specifičnim okolnostima. Cluj je prije okršaja s Craiovom imao dva boda više i Savez je tražio rješenje kako da ne ošteti Craiovu, koja je imala utakmicu manje.

Cluj igrao bez trenera

Donesena je odluka da pobjednik osvaja prvenstvo, a da se u slučaju remija igraju produžeci, odnosno i penali ako bude potrebe. Tako je Savez izašao u susret Craiovi.

Uvertira za ovaj susret nije sadržavala samo odluke koje je donosio Savez nego i hendikep za Cluj koji je morao igrati bez trenera Dana Petrescua, koji se krajem srpnja zarazio koronavirusom.

Međutim, Cluj nije dozvolio da titula ode protivniku koji je posljednji naslov prvaka Rumunjske osvojio 1991. godine. 

Utakmicu presudio sporni penal

Craiova je imala početak iz snova. Povela je u 10. minuti preko Nistora, ali je Vinicius izjednačio u 36. minuti. Preokret gostima donio je Boli u 56. minuti, a sve je bilo gotovo u 77. minuti kada Deac pogađa iz penala.

Ni sama utakmica nije prošla bez drame jer je dosuđeni penal bio sporan. Njemu je prethodila sumnjiva situacija pošto je ostalo pitanje je li se Vinicius našao u ofsajdu prije nego što je izborio penal.

Cluj sada ima šest osvojenih naslova prvaka Rumunjske te će igrati kvalifikacije za Ligu prvaka, dok će Craiova sreću tražiti kroz kvalifikacije za Europa ligu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.