Čolinu se povezivalo s Hajdukom. Romano otkrio gdje će nastaviti karijeru

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DAVID ČOLINA (23) je blizu odlaska iz Augsburga u danski Vejle, tvrdi najpouzdaniji insajder Fabrizio Romano, ne navodeći detalje potencijalnog transfera. Na klupi Vejlea je Hrvat Ivan Prelec (36), bivši trener Istre i juniora Dinama. U tom klubu, koji se nalazi na pretposljednjem mjestu danske lige, igra hrvatski stoper Denis Kolinger (30).

Lijevog bočnog povezivalo se s povratkom u Hajduk, no, kao što smo ranije pisali, od toga vjerojatno neće biti ništa. Čolina je u siječnju 2023. napustio Hajduk te u transferu vrijednom 650 tisuća eura otišao u Augsburg. U prvoj polusezoni upisao je osam nastupa i bio strijelac u debiju protiv Borussije Dortmund.

No, situacija se okrenula u aktualnoj sezoni, u kojoj nijednom nije zaigrao u Bundesligi, dok mu je jedini nastup bio u njemačkom kupu protiv trećeligaša Unterhachinga. Tada je njegova momčad šokantno ispala, a on je zamijenjen na poluvremenu. 

Melnjak je ozlijeđen, a Diallo igra na Afričkom kupu nacija

Činilo se logičnim da Hajduk pokuša s Čolinom zakrpati poziciju lijevog beka jer bi ga Augsburg rado pustio da ode. Bijeli su do kraja sezone bez ozlijeđenog Darija Melnjaka (31), a na Afričkom kupu nacija nastupa reprezentativac Obale Bjelokosti Ismael Diallo (26), koji ga je odlično zamijenio nakon ozljede.

Trenutno je jedini igrač u kadru Hajduka koji nominalno igra na poziciji lijevog beka mladi Šimun Hrgović (19). On je za Hajduk dosad upisao samo 14 minuta na terenu u pobjedi protiv Varaždina na Poljudu početkom prosinca.

Čolina odigrao 109 utakmica za Hajduk

Čolina nije ispunio sva očekivanja koja su od njega imali navijači kada se pridružio Hajduku, koji ga je u ljeto 2019. godine kupio od Monaca za 700.000 eura. Vjerovalo se da je on rješenje za tada kritičnu poziciju lijevog beka te da će se klubu njegov transfer u budućnosti višestruko isplatiti, ali to se na kraju nije dogodilo.

Ipak, bilo bi nepošteno reći da Čolina u Hajduku nije ostavio nikakav trag. Za Bijele je upisao 109 nastupa, ali s vremenom je od igrača koji je trebao biti prva opcija na poziciji lijevog beka postao igrač koji krpa gotovo sve pozicije u momčadi pa je tako često igrao i u veznom redu.

Upravo u toj ulozi "katice za sve" pokazao se najkorisnijim za Hajduk i u 2022. godini pružio je svoje najbolje partije za klub. Posebno je ostala upamćena utakmica na Rujevici protiv Rijeke (0:3) kada je Čolina odigrao možda i svoju najbolju utakmicu za Bijele.

Baš zato su navijači Hajduka bili pomalo razočarani kada mu klub nije produžio ugovor, već ga je šest mjeseci prije isteka tada važećeg ugovora prodao u Njemačku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.