Conte: Nije mi zadatak osvajati trofeje. Ako to ne mogu prihvatiti, moram otići

Foto: EPA-EFE

ANTONIO CONTE već mjesecima s engleskim medijima razgovara o svojoj budućnosti u Tottenhamu, a sada im je priznao koja mu je točno uloga u londonskom klubu. Naime, kaže da mu nije zadatak boriti se za trofeje, koliko god bi to želio, te da ako to ne može prihvatiti, otvorena su mu izlazna vrata.

"Moj zadatak je pomoći klubu. Potpisao sam ugovor u studenom 2021. kada sam zatekao klub u teškoj poziciji iz mnogih razloga. Sad mi je zadatak, i to vrlo dobro razumijem, pokušati pomoći klubu da krene pravim smjerom u smislu izbora igrača, u smislu rada, te organizirati i stvoriti temelje To je za mene izazov i ako želim ostati, moram to prihvatiti. Ako ne prihvatim, moram otići", rekao je Conte, a prenosi Football London.

Povratak u Italiju?

"Zadatak mi je stvoriti čvrstu bazu da Tottenham ponovno bude konkurentan i ambiciozan, ali na snažan način, ne samo riječima. Ako me pitate o osvajanju Premier lige ili Lige prvaka, to trenutačno nije moj zadatak ovdje", objasnio je talijanski stručnjak, za kojeg Gazzetta dello Sport piše da bi se volio vratiti u Italiju, ali ne spominje u koji klub.

Tottenham je trenutačno peti na ljestvici Premier lige, a Conte je nedavno rekao da je njegova realnost da završi između petog i sedmog mjesta iako te pozicije ne vode u Ligu prvaka.