Courtois prvi put progovorio o svađi s izbornikom: Ne idem na Euro

Foto: Profimedia

GOLMAN nogometne reprezentacije Belgije Thibaut Courtois objavio je da neće igrati na Europskom prvenstvu, čak i ako se na vrijeme oporavi od ozljede koljena. Razlog je sukob s izbornikom Domenicom Tedescom, iako Courtois navodi da ne želi braniti na Euru ako nije na 100 posto.

Golman Reala naljutio se na Tedesca kada mu, u susretu protiv Austrije, nije dao kapetansku vrpcu, iako se on nadao da će na taj način proslaviti jubilarni stoti nastup u dresu reprezentacije.

"Kevin De Bruyne bio je ozlijeđen, a izbornik nam je tek nekoliko sati prije prve utakmice rekao da će Romelu Lukaku biti kapetan protiv Austrije, a ja protiv Estonije tri dana kasnije. To je bio tek drugi put da mi se obratio na pripremama. Izbornik mi je naveo sedam različitih razloga zašto je Lukaku kapetan. Nešto je u tom trenutku puklo u meni. Nisam više to mogao podnijeti, nakon utakmice s Austrijom sam sjeo s Tedescom i direktorom reprezentacije Frankyjem Vercauterenom te smo otvoreno razgovarali. Jednostavno, osjećao sam da me ni on ni savez ne cijene", rekao je Courtouis.

"Izbornik je vršio veliki pritisak na mene da ne odem i čak mi je prijetio da će novinarima reći sve što smo privatno pričali na tom sastanku. Rekao sam mu da je to neetično i da je to čisto kršenje povjerenja između igrača i izbornika. Sutra je sve osvanulo u medijima, a ja znam da im je on dao sve informacije. Ispričavam se navijačima što sam napustio reprezentaciju, ali nisam mogao u tom trenutku podnijeti nepravdu", izjavio je Courtois koji je u kolovozu pokidao ligamente koljena. Izbornik mu je tada poslao poruku, a Realov golman mu nije htio odgovoriti.

Nakon ovih izjava oglasio se Nogometni savez Belgije i poručio da žali što je 31-godišnji Courtois najavio da neće braniti na Euru.