Crna Gora šokirala Engleze u Podgorici: Jovetić zabio u zadnjim sekundama utakmice

BOSNA I HERCEGOVINA savladala je Luksemburg 5:0, te tako osigurala dodatne kvalifikacije za EP. U Beogradu Srbija je odigrala 1:1 u napetoj utakmici protiv Italije, dok je Crna Gora priredila iznenađenje u Podgorici odigravši 2:2 protiv Engleske. Valja napomenuti kako je Engleska vodila 2:0, a Rooney je pocrvenio u 76. minuti. Gol vrijedan jednog boda zabio je Stefan Jovetić u 90. minuti.

BiH razmontirala Luksemburg i osigurala plasman u dodatne kvalifikacije

NOGOMETNA reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Zenici svladala Luksemburg sa visokih 5-0 i na taj način osigurala plasman u dodatne kvalifikacije za Euro 2012.

Izabranici Safeta Sušića su opravdali epitet favorita i slavili očekivanu pobjedu po vrlo teškom terenu Bilinog Polja. Prije utakmice je selektor Sušić najavljivao da priželjkuje već nakon prvog poluvremena aktivan rezultat koji bi igračima donio mir u drugom dijelu i to se i ostvarilo.

Samo dvanaest minuta igre je trebalo domaćima da zatresu mrežu gostiju. Mensur Mujdža je sjajno ubacio sa desne strane, a Edin Džeko glavom zatresao mrežu za veliko slavlje prepunog stadiona.

Tri minute kasnije Ibišević je izborio slobodan udarac na nekih 25 metara od gola Jouberta, a Zvjezdan Misimović je sjajnim udarcem iz slobodnog udarca već tada potvrdio pobjedu domaće reprezentacije. Kasnije je bilo pitanje samo sa koliko golova razlike će gosti biti ispraćeni nazad kući.

U 22. minuti je Ibišević izborio penal, a Zvjezdan Misimović je 20. golom u reprezentativnom dresu povisio rezultat na 3-0. Najljepšu akciju na utakmici Sušićevi su igrači odigrali u 36. minuti kada je Lulić sjajno probio lijevu stranu i ubacio za Miralema Pjanića koji volejom pogađa za 4-0.

Na samom početku drugog poluvremena utakmice Haris Medunjanin je povisio rezultat na 5-0. Nakon petog gola Safet Sušić je izvršio sve tri izmjene kako bi odmorio neke igrače za ključni duel protiv Francuza u utorak. Iz igre je izveo Rahimića, Medunjanina i Lulića, a na teren je poslao Zahirovića, Ibričića i Maletića.

Nakon petog gola su domaći igrači spustili loptu na zemlju i mirno priveli meč kraju. Ono što je najvažnije izabranici Safeta Sušića su odigrali utakmicu bez zarađenog žutog kartona, pa će svi igrači biti u konkurenciji za meč sa Francuskom u utorak.

Reprezentacija BiH je igrala u sastavu Begović, Mujdža, Spahić, Papac, Lulić, Pjanić, Rahimić, Medunjanin, Misimović, Ibišević i Džeko, a u nastavku su ušli Zahirović, Ibričić i Maletić.

Jovetić šokirao Engleze golom u zadnjoj minuti, Rooney pocrvenio u Podgorici

Engleska se nogometna reprezentacija od kvalifikacijskog ciklusa za Euro 2012. godina rastala remijem u Podgorici protiv Crne Gore. Završilo je 2:2.

U dvoboju G skupine eurokvalifikacija momčad Fabija Capella stvorila 2:0 prednost nakon 30 minuta igre. Ashley Young zabio je u 11., a Darren Bent u 31. minuti.

Elsad Zverotić, branič švicarskih Young Boysa, smanjio je na 2:1 u posljednjoj minuti prvog poluvremena (na asistenciju Beqiraja, koji je igrao do 64. minute), da bi centarfor Rayo Vallecana Andrija Delibašić u prvoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena poravnao na konačnih 2-2 pri izborničkom debiju Branka Brnovića.

Remi je Crnogorcima omogućio Wayne Rooney, koji je u 73. minuti dobio izravan crveni karton zbog namjernog udaranja domaćeg braniča Miodraga Džudovića nakon što je izgubio loptu.

Remijem su Englezi i formalno potvrdili plasman na Euro prvim mjestom u skupini.

Drugo je mjesto i dodatne kvalifikacije osigurala Crna Gora, i to zahvaljujući porazu Švicaraca u Swanseaju kod Walesa od 2:0.

Veznjak Arsenala Aaron Ramsey zabio je u 60. minuti iz 11-erca, a napadač Tottenhama Gareth Bale u 71. minuti za veliku pobjedu Velšana, drugu u trima posljednjim utakmicama. Švicarci su od 55. minute igrali bez isključenog Zieglera.

U najizjednačenijoj, B skupini kvalifikacija, Rusija je ponovno dograbila prvo mjesto, a Irska drugo, dok je Armenija na trećem mjestu. Rusija je pobjedom kod Slovačke 1:0 praktički osigurala prvo mjesto u skupini, jer joj u posljednjem kolu u Moskvu dolazi slabašna Andora.

Alan Džagoev donio je pobjedu momčadi Dicka Advocaata na gostovanju kod u Žilini zabivši jedini pogodak na utakmici u 71. minuti. Drugi mu je to pogodak pri 15. nastupu u nacionalnom dresu.

Irci su pak nanijeli i deveti poraz Andori pobijedivši na gostovanju 2:0 pogocima Doylea i McGeadyja.

Na dablinskom Aviva Stadionu domaća momčad Giovannija Trapattonija i Armenija odlučit će u utorak o drugom mjestu u skupini. Irci bi ga osigurali remijem.

Braćo Slovenci pomozite: Srbi u dodatne kvalifikacije za EP samo ako savladaju Sloveniju u Ljubljani

Iznimno zanimljiva je skupina C u kojoj je Italija već ranije osigurala prvo mjesto. No, traje borba za drugo mjesto, a u petak je "kiksala" Srbija, ako se tako može okarakterizirati rezultat 1:1 u Beogradu protiv Italije. Na tom ogledu je već u 1. minuti za Italiju zabio Marchisio, igrač Juventusa, koji je prije samo šest dana zabio dva pogotka u derbiju Serije A Juventusa i Milana (2:0).


No, taj remi je iskoristila Estonija koja je pobijedila Sjevernu Irsku u gostima 2-1, te sada Estonija na drugom mjestu ima bod više od Srbije. Vasiljev je zabio oba pogotka za Estoniju, no ta je reprezentacija svoje odradila u kvalifikacijama. Oni sada moraju čekati rezultat utakmice Slovenije i Srbije u utorak. Svaki rezultat osim pobjede Srbije Estonce ostavlja na mjestu do Italije, ali treba reći da Slovencima, pak, taj susret nema nikakvog pravog rezultatskog značaja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.