Crni igrač Valencije odbio sudjelovati u akciji protiv rasizma

Screenshot: Twitter

CRNI IGRAČ Valencije Mouctar Diakhaby odbio je prije početka utakmice Mallorce i Valencije pozirati ispred transparenta posvećenog borbi protiv rasizma. Navijači Valencije su ovaj njegov potez protumačili kao poruku španjolskom Savezu čiju inicijativu borbe protiv rasizma smatraju lažnom.

Čelnici španjolske La Lige odlučili su pokrenuti akcije protiv rasizma na prvenstvenim utakmicama nakon što su prošlog vikenda navijači Valencije rasistički vrijeđali nogometaša Real Madrida Viniciusa Juniora. Tri osobe su uhićene zbog povika s tribina, a medijska reakcija bila je burna pa se Savez odlučio na ovakvu gestu.

I sam je bio žrtva

Ovaj 26-godišnji defenzivac, prema pisanjima španjolskih medija, smatra da je ova kampanja pokrenuta samo zbog medijske pompe oko uvreda za Viniciusa, a ne zato što je Savezu stvarno stalo da riješi problem rasizma.

Baš je Diakhaby jedan od nogometaša koji su ranije bili žrtve rasističkih ispada, ali tada nije bilo ove akcije. Njega je tijekom utakmice protiv Cadiza 2021. godine vrijeđao jedan domaći igrač pa je zbog toga napustio teren. Odbio je igrati i utakmicu odgledao s tribina.