Crnogorci odabrali Kranjčara za najboljeg izbornika u povijesti Crne Gore

Foto: EPA

ZLATKO KRANJČAR osvojio je najviše glasova crnogorskih navijača anketi za najboljeg izbornika u povijesti njihove reprezentacije.

Legenda Dinama i hrvatskog nogometa u anketu portala CG fudbal, u kojoj je sudjelovalo 10 tisuća čitatelja, osvojio je čak 62,6 posto glasova i uvjerljivo slavio ispred Zorana Filipovića (19,5 posto), Branka Brnovića (8,8), Ljubiše Tumbakovića (7,2) i aktualnog izbornika Crne Gore Faruka Hadžibegića, koji je dobio 1,9 posto glasova. 

Zlatni trenuci crnogorske nogometne reprezentacije dogodili su se baš u mandatu Cice Kranjčara. 

Hrvatski trener od 2010. do 2011. sjajno je vodio Crnu Goru u kvalifikacijama za Euro 2012. Pobijedio je Wales (1:0) u Podgorici, potom srušio Bugarsku (0:1) u Sofiji, a onda pred svojim navijačima bacio na koljena i Švicarsku (1:0).

No, najbolje je uslijedilo i to nasred Wembleya, gdje je senzacionalno zaustavio Englesku (0:0) te približio Hrabre sokole povijesnom plasmanu na neko veliko nogometnom natjecanju.

Ipak, remi kod kuće s Bugarskom (1:1) i poraz u Cardiffu od Walesa (2:1) ubrzo su završili njegovu priču s Crnogorcima koji su s njegovim nasljednikom Brnovićem na kraju stigli do povijesnog baraža, ali je tamo bila bolja Češka pobjedom 2:0 u Pragu i 1:0 u Podgorici. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.