Cro Cop Fedoru: Za mene si najveći i najkompletniji borac ikada. Sretno!

Foto: Profimedia

U 47. GODINI legendarni Fedor Emelianenko okončat će svoju MMA karijeru. "Posljednji ruski car" se u nedjelju, 5. veljače, bori protiv Rana Badera. Bit će to 47. borba u Fedorovoj karijeri i ujedno dvoboj za prvaka u teškoj kategoriji Bellatora. Neovisno o ishodu meča, Fedor je za mnoge MMA fanove i borce najveći borac svih vremena.

Majstor je juda i samba, a na vrhuncu karijere bio je vladar PRIDE-ove teške kategorije. U prva 33 meča karijere izgubio je samo jednom, i to nakon doktorskog prekida zbog krvarenja. U PRIDE-u je nanizao 14 pobjeda, a u tom nizu je pao i Mirko Filipović kojeg je Emelianenko u sjajnoj borbi srušio i svladao ground and pound udarcima. Cro Cop je svog nekadašnjeg rivala sada nazvao najvećim ikada i poželio mu sreću u posljednjoj borbi:

"Sutra rano ujutro s borilačke scene nakon svoje posljednje borbe odlazi i posljednji PRIDE-ov velikan i prvak, Fedor Emelianenko! Za mene najveći i najkompletniji MMA borac svih vremena! Bilo je zadovoljstvo i privilegija dijeliti jednom ring s njim, kao i puno puta dijeliti svlačionicu u Saitama areni. Bez obzira na ishod sutrašnjeg meča, za mene i za mnoge druge ostaješ zauvijek ikona slobodne borbe i GOAT. Sretno, Fedore."