Croatel oko curenja VAR snimki: Mi ih nismo nikom poslali! Neka se pokrene istraga

Screenshot: MAXSport

HAJDUK je u u subotu u 24. kolu SuperSport HNL-a odigrao 1:1 s Varaždinom. Navijači Hajduka su nakon utakmice bili bijesni na glavnog suca Frana Jovića i njegove kolege iz VAR sobe, Antu Čuljka i Antu Marića. Navijači splitskog kluba smatraju da su oštećeni u nekoliko situacija - da je golu Varaždina prethodio prekršaj na Marku Livaji, da im nije dosuđen penal zbog igranja rukom te da je neopravdano poništen gol Livaje za 2:1 zbog zaleđa.

Jutros je javnosti na Dalmatinskom portalu postala dostupna snimka iz VAR sobe na kojoj se čuje komunikacija između Jovića i Čuljka kod poništenog gola, odnosno dosuđenog zaleđa Filipa Uremovića. Tu snimku možete poslušati OVDJE

Nakon te snimke iz VAR sobe, u javnost su izašle još dvije snimke vezane uz pogodak Varaždina, o čemu smo pisali OVDJE. Prema mišljenju navijača Hajduka, tom je golu prethodio prekršaj na Livaji. Navijači Hajduka nisu jedini koji smatraju da se radilo o prekršaju na sredini terena, već je istog mišljenja bio i jedan od sudaca, što otkriva komunikacija iz VAR sobe. 

Croatel: Ni u kojem slučaju nam nije u interesu utjecati na regularnost natjecanja.

Upit o curenju snimki iz VAR sobe poslali smo produkcijskoj kući Croatel. Njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

"Nije dozvoljena distribucija snimke iz VAR sobe bilo kome osim ovlaštenim stranama prema zaključenom ugovoru. Croatel snimke nije dostavio nikome pa tako ni navedenom portalu. Smatramo da nadležni trebaju utvrditi tko je i iz kojeg razloga navedenu snimku distribuirao.

Croatel profesionalno obavlja svoj posao za HNS i VAR od 2019. godine i potpuno neutralno pristupa svakoj utakmici. Ni u kojem slučaju nam nije u interesu utjecati na regularnost natjecanja.

S poštovanjem,

CROATEL d.o.o."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.