Cruyffovi su odbili preimenovanje Arene, što će reći na ovo? Po Johanu žele nazvati i Nou Camp

Screenshot: Sport

NIZOZEMSKI nogometni savez odmah nakon smrti Johana Cruyffa, najvećeg igrača i trenera u povijesti njihove zemlje, preko predsjednika Michaela van Praaga poručio je kako će Amsterdam Arenu, Ajaxov stadion na kojem reprezentacija Nizozemske igra najvažnije utakmice, preimenovati u Arena Johan Cruyff.

Ali, obitelj pokojne legende poručila je da to ne dolazi u obzir. Pitanje je kako će se postaviti prema istom prijedlogu koji stiže iz drugog grada kojeg je Cruyff obilježio.
 
Katalonski dnevnik Sport pokrenuo je inicijativu, a čitatelji i navijači Barcelone oduševljeno prihvatili, da se Nou Camp preimenuje u Johan Cruyff i to što prije, kako bi se već subotnji El Clasico igrao na stadionu nazvanom po obožavanom Nizozemcu. Drugi prijedlog je da se novi stadion, koji se počinje graditi za dvije godine, nazove Johan Cruyff.
 
U sklopu iskazivanja Barcelonine počasti velikanu, bez broja na dresu ostao bi Javier Mascherano, jer pokrenuta je i incijativa da klub umirovi broj 14. 
 
Zanimljivo, jedini dres koji je Barcelona umirovila bio je onaj s brojem 21, koji je nosio sadašnji trener Luis Enrique. Nakon što je igrač koji je 1996. došao iz Reala, završio karijeru 2004., njegov broj povučen je iz upotrebe, ali samo do 2006. kada je vodstvo Primere naredilo da se vrati u opticaj.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.