Cure detalji o Oršićevom transferu. Objavljeno je sve osim toga koliko će zarađivati

Foto: EPA

TURSKI mediji danas su objavili nove detalje transfera Mislava Oršića iz Southamptona u Trabzonspor. Bivši nogometaš Dinama danas će potpisati ugovor s turskim velikanom te tako ponovo sklopiti suradnju s Nenadom Bjelicom, hrvatskim stručnjakom pod kojim je igrao i kao igrač Dinama.

Iako se ranije spominjalo da je Trabzonspor za Oršića platio četiri milijuna eura uz moguće bonuse, danas je gotovo svaki medij u Turskoj objavio kako odšteta zapravo iznosi dva milijuna eura. Isto tako, otkriveno je da će Oršić potpisati ugovor na tri godine uz opciju produljenja za još jednu.

Jedini detalj oko ovog transfera koji je ostao nepoznat je iznos Oršićeve plaće. U Southamptonu je Oršić bio drugi najplaćeniji nogometaš kluba s oko četiri milijuna eura godišnje, a zasad nije poznato koliko zarađuje u Turskoj. Upravo je plaća bila i glavna prepreka povratku Oršića u Dinamo, iako ju je on bio voljan smanjiti kako bi olakšao Dinamu.

Oršić se želio vratiti u Dinamo

Dinamo je imao veliku šansu vratiti jednog od svojih najboljih igrača u povijesti i najboljeg klupskog europskog strijelca svih vremena. Oršić nije imao ništa protiv eventualnog povratka u Dinamo, dapače. Igor Bišćan je prije nekoliko tjedana rekao da bi ga bilo lijepo imati u momčadi.

Bio je spreman potpisati za neusporedivo manju plaću od one koju će imati u Turskoj, a tražio je plaću u rangu trenutačno najplaćenijih igrača u Dinamu, što je oko 700.000 eura po sezoni, koliko zarađuju Bruno Petković i Dominik Livaković.

Dinamo je bio zainteresiran za njegov povratak, ali je odugovlačio s pregovorima sa Southamptonom, a u njima nije bio ni konkretan. Southampton i Oršić su čekali i čekali da se nešto ozbiljnije pomakne s mrtve točke, ali kad jasnijeg signala iz Maksimira nije bilo, Oršić je otišao prema Trabzonsporu. 

Tendencija nove Dinamove uprave je da se a) ne isplaćuju prevelike odštete za igrače i b) da im se ne daju preveliki ugovori. To je u osnovi dobra i dugoročno vjerojatno pametna politika, ali je ovog ljeta rezultirala time da su Dinamu propala već dva transfera.