NBA

Dalekometna paljba za NBA anale: Ovo nije viđeno od Kralja clutcha '96.

Foto: Gulliver / Getty Images

DUNCAN ROBINSON u NBA-u je debitirao prošle sezone, tek u 24. godini, ali od tada se šuter Miamija nametnuo kao jedan od najboljih tricaša najjače lige svijeta.

U studenom je protiv Clevelanda postavio dva dalekometna rekorda Heata: sedam trica u jednoj četvrtini i osam u poluvremenu. Do kraja ih je pogodio devet. Idućeg mjeseca protiv Atlante je s deset pogođenih trica izjednačio rekord Miamija.

Za ulazak u povijest NBA lige čekao je do pobjede Miamija nad Orlandom 116:113. Robinson je bio najbolji strijelac kod pobjednika s 27 koševa, od čega je sve koševe postigao tricama. Tako je dao ključan doprinos klupskom rekordu od 22 trice na jednom meču. 

To mu je bila treća utakmica sezone na kojoj je pogodio devet trica, čime je postao jedan od samo pet igrača otkako se igra NBA kojima je to uspjelo. Ostali su Stephen Curry, Klay Thompson, James Harden i Buddy Hield.

Time što je svih 27 koševa postigao samo gađajući trice (i to sjajnih 9/12), Robinson je izjednačio NBA rekord broja postignutih koševa za igrača koji je toliko pogodio bez šutiranja za dva poena ili s crte slobodnih bacanja. Posljednji kojem je ovo uspjelo je legendarni Robert Horry. Sedmerostruki NBA prvak, poznat po tome da je uvijek pogađao kada se lomio meč, 27 koševa samo tricama ubacio je 1996.