Dalić mu je dao pretpoziv, a sad ga zove Austrija: "Pokucali su mu na vrata"

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

FRANJO IVANOVIĆ (20) blizu je odlaska iz Rijeke. Mladom napadaču današnji uzvrat play-offa Konferencijske lige protiv ljubljanske Olimpije mogao bi biti posljednji nastup u riječkom dresu. Naime, u transferu vrijednom četiri milijuna eura trebao bi potpisati za belgijski Union St. Gilloise. O tome smo pisali OVDJE.

Austrijanci, pak, pišu o potencijalnoj Ivanovićevoj promjeni reprezentacije. Riječ je o nogometašu rođenom u Tirolu, koji trenutno nastupa za hrvatsku U-21 reprezentaciju i kojem je izbornik A selekcije Zlatko Dalić poslao pretpoziv krajem 2023. za kvalifikacijske utakmice s Latvijom i Armenijom.

Međutim, Ivanović još nije nastupio za seniorsku reprezentaciju Hrvatske, pa i dalje može igrati za rodnu Austriju. Izbornik te zemlje Ralf Rangnick ima problema s napadačima. "Nemamo puno igrača u napadu. Trenutno ne vidim austrijskog Erlinga Haalanda. Možda je negdje neki desetogodišnjak", rekao je Rangnick, prenose austrijski mediji, nakon što je objavio popis za utakmice sa Slovenijom i Norveškom u Ligi nacija.

Ivanović je prošle godine došao u Rijeku / Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Austrijanci su Ivanoviću već "pokucali na vrata"?

Kronen Zeitung piše da bi Rangnick rado u svojoj nacionalnoj selekciji imao Paula Wannera, napadača Bayerna na posudbi u Heidenheimu. No 18-godišnjak još nije odlučio hoće li nositi austrijski ili njemački dres jer mu je majka Austrijanka, a otac Nijemac.

Austrijski novinari pišu da isto vrijedi za Ivanovića, kojeg je tamošnji nogometni savez i u prošlosti pokušavao privući u svoju reprezentaciju. Portal Laola1 tvrdi čak da su Austrijanci već "pokucali Franji Ivanoviću na vrata", ali ovaj medij također zaključuje da nogometaš još nije donio odluku.

Dalić ga nije pozvao za rujanske utakmice s Portugalom i Poljskom u Ligi nacija

Hrvatska će 5. i 8. rujna igrati protiv Portugala i Poljske u Ligi nacija. Dalić je objavio popis za te susrete i Ivanović se nije našao na njemu, a nije dobio ni pretpoziv.

Gledajući samo napadače, hrvatski izbornik odlučio se za Ivana Perišića, Andreja Kramarića, Brunu Petkovića, Antu Budimira i debitanta Igora Matanovića, dok su pretpoziv dobili Marko Pjaca, Marco Pašalić i Robert Ljubičić.

Ivanović je prošle godine došao u Rijeku

Ivanović je Hrvat rođen u Austriji. Prema podacima Transfermarkta, igrao je za austrijski Mayrhofen i njemačke klubove Lohwald i Augsburg. U Rijeku je stigao u srpnju 2023. iz Augsburga i dosad je odradio 50 utakmica te zabio 16 pogodaka. Također, ima pet nastupa i jedan gol za hrvatsku U-21 reprezentaciju. Vrijednost mu je procijenjena na 1.5 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.