Dalić o mladiću pozvanom umjesto Livaje: Ne sviđa mi se kamo je otišao

Foto: EPA, Alex Nicodim/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija u petak u 20:45 na Rujevici protiv Latvije igra utakmicu petog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. Izbornik Zlatko Dalić za taj i ogled s Armenijom pozvao je 23 reprezentativca, među kojima je napadač Matija Frigan (20), koji je ovog ljeta napustio Rijeku i za 5.5 milijuna eura otišao u belgijski Westerlo. Ondje je u šest nastupa zabio dva gola, a klub se nalazi na pretposljednjem mjestu tamošnjeg prvenstva s jednim bodom iz šest utakmica.

Dalić je u intervjuu za MAXSport govorio o Friganu. "U lipnju smo rekli da želimo probati nekoliko mladih napadača kako bismo se pripremili za Euro, ako ćemo se plasirati. Najbolji način je uzeti ih s nama. Vidjet ćemo što mogu kada su u A reprezentaciji. Prije smo imali Belju. Frigan je imao sjajnu sezonu, ali možda nije trebao otići u taj klub jer nije u vrhu niti stalno igra napadački nogomet, što njemu treba. No svi imaju šansu", rekao je Dalić.

O Livaji: Sve sam objasnio, ne želim o tome više govoriti

Dalić nije pozvao najboljeg Hajdukovog igrača Marka Livaju. Njega su na Rujevici u lipnju uoči Final Foura Lige nacija vrijeđali s tribina za vrijeme treninga reprezentacije, a on je krenuo u verbalni obračun. Na kraju su ga smirivali suigrači, a on se nakon toga povukao iz reprezentacije te vratio u Split. 

Na pitanje je li Livaja i dalje dio hrvatske reprezentacije, Dalić je odgovorio: "Sve sam objasnio u priopćenju. Ne želim puno o tome govoriti, pred nama su dvije važne utakmice, sve sam objasnio." Podsjetimo, HNS je 21. kolovoza objavio Dalićevo objašnjenje, u kojem je rekao da je "ciljano poštedio Livaju".

Utakmice s Latvijom i Armenijom

Dalićeva momčad dosad je pobijedila Tursku (0:2) te odigrala neriješeno (1:1) s Walesom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Zbog završnice Lige nacija, u kojoj su osvojili drugo mjesto, hrvatski nogometaši nisu odradili više utakmica. Nakon domaće utakmice s Latvijom, Hrvatska će u ponedjeljak, 11. rujna gostovati u Armeniji.