Dalić sprema velike promjene. Italiju će napasti Hrvatska kakvu još nismo vidjeli

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija nalazi se u teškoj situaciji pred utakmicu posljednjeg kola grupne faze Europskog prvenstva. Igrat će je u ponedjeljak od 21 sat protiv Italije, nakon što je Euro otvorila porazom 0:3 protiv Španjolske i remijem 2:2 s Albanijom.

Pobjeda Hrvatskoj donosi prolaz u osminu finala Eura, remi je gura u krug reprezentacija kojima nastavak natjecanja ovisi o ishodima utakmica drugih momčadi na turniru. Španjolci bi trebali pobijediti Albance, a u preostalih pet skupina morale bi se naći barem dvije trećeplasirane reprezentacije koje su osvojile maksimalno dva boda, a i u tom slučaju bi odlučivala gol-razlika.

Zlatko Dalić je u velikim problemima s izborom kadra za tu utakmicu. Marcelo Brozović i Luka Modrić igraju Euro ispod razine na koju su navikli hrvatske navijače, a ni neke druge opcije koje je Dalić dosad iskušavao nisu bile pun pogodak. Na treningu u petak su trenirali svi nogometaši, tako da zdravstvenih problema nema, svi igrači su na raspolaganju.

Dalić bira sastav kakav dosad nije viđen?

Prema posljednjim informacijama iz kampa hrvatske reprezentacije, čini se da bi Brozović zbilja mogao preseliti na klupu za utakmicu s Italijom, ali Modrića neće snaći ista sudbina, on će igrati od prve minute u svakom scenariju. Kovačić bi također trebao biti siguran u veznoj liniji, a ispred uigranog dvojca bi šansu trebao dobiti mladi Luka Sučić koji je oduševio kad je ušao protiv Albanije.

Na golu nema dilema, Livaković je siguran, a ispred njega bi trebali biti stoper Šutalo i Erlić, dakle već treći različiti stoperski par Hrvatske na Euru u tri utakmice. Gvardiol se vraća na bočnu poziciju, a na desni bok se također vraća Stanišić umjesto Juranovića. 

Što se napada tiče, na lijevom krilu je siguran Kramarić, a iz prvih 11 bi trebali ispasti Bruno Petković i Lovro Majer. Umjesto njih bi šansu mogli dobiti Ante Budimir i Mario Pašalić. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.