NBA

Dallas je deklasirao Clipperse. Pogledajte Dončićev potez o kojem se još uvijek priča

Foto: Getty Images

PROŠLU večer na NBA parketima obilježio je najuvjerljiviji poraz Los Angeles Clippersa u povijesti kluba, koji su doživjeli na domaćem terenu od Dallasa (73:124), kao i porazi najboljih momčadi Istočne konferencije Milwaukee Bucksa, Boston Celticsa i Brooklyn Netsa.  

Los Angeles Clippersi su u prvom poluvremenu postigli samo 27, a primili čak 77 poena te tako ušli u povijest kao prva momčad koja je na poluvremenu gubila s 50 poena razlike otkako je u NBA ligi uvedeno ograničenje napada, što se dogodilo prije 66 godina.

"Nije važno. Da, dobro su nas danas nabili, ali to je samo jedna utakmica", izjavio je Paul George koji je s 15 poena bio najbolji strijelac Clippersa, a dvoznamenkasti učinak imali su još samo Serge Ibaka (13) i Ivica Zubac (10).

Sjajna partija Dallasa

Domaća momčad je već na kraju prve četvrtine zaostajala 23 poena (36:13), a Luka Dončić je ubacio koliko i svi Clippersi zajedno. Situacija se u drugoj četvrtini još pogoršala za domaće (41:14).

Clippersi su uspjeli bolje započeti drugo poluvrijeme (11:0), ali su u konačnici i njega izgubili (46:47) za konačnih minus 51, što je još i dobro jer su tijekom dvoboja gubili i s 57 poena razlike (120:63).

Sjajan potez o kojem se još priča

Dallas je u prvoj ovosezonskoj pobjedi predvodio Luka Dončić, kojem su jedan skok i dvije asistencije nedostajali za triple-double (24 koša, devet skokova, osam asistencija), ali je igrao samo 26 minuta.

Video: ArenaSport

"Pokazali smo tko smo. Ljudi su nas sudili po prve dvije utakmice, ali sezona je duga. Moramo samo tako nastaviti. Moramo igrati obranu", rekao je Dončić koji je potezom iz sedme minute treće četvrtine oduševio komentatore koji su radili prijenos. Dončićev potez možete pogledati od 2:05 na videu iznad. 

Prošao je Dončić kroz nekoliko igrača Clipperse kao da ne postoje i efektno ubacio loptu u koš. Video je vrlo brzo postao tema razgovora na društvenim mrežama, a o potezu se još uvijek priča.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.