Dan kad je Modrić zabio gol nakon kojeg ga više nisu zvali Realovim promašajem

Foto: Profimedia

NA DANAŠNJI DAN 2013. godine, Luka Modrić poveo je Mourinhov Real prema preokretu protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu.

Bila je to uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka. Crveni vragovi imali su 1:1 iz prvog ogleda odigranog na Santiago Bernabeuu, pa su se na Old Traffordu nadali prolasku. Englezi su poveli autogolom Sergija Ramosa u 49. minuti, a onda je utakmicu uništio turski sudac Cüneyt Çakır, koji je nepravedno isključio Nanija u 56. minuti.

Real Madrid je te godine vodio Jose Mourinho, koji je u 59. minuti na travnjak uveo hrvatskog veznjaka. Ovaj mu se odužio golčinom samo sedam minuta kasnije. Odmah od ulaska u igru, Modrić je pokazao nevjerojatnu želju i volju. Bilo ga je posvuda na terenu, a točku na i stavio je jednim od najbitnijih golova karijere.

Modrić je na otprilike 25 metara od Unitedova gola primio loptu, lažnjakom izbacio domaćeg igrača, povukao još korak-dva prema golu te s 20 metara desnom nogom opalio. Lopta je uz pomoć lijeve vratnice De Geinog gola ušla u mrežu i Real je izjednačio na 1:1. Tri minute kasnije Cristiano Ronaldo zaustavio je svoj bivši klub na putu do četvrtine finala i postavio konačnih 2:1.

"Svaki igrač sanja o tome da zabije važan gol za svoju momčad u jednoj velikoj i značajnoj utakmici, poput one koju smo igrali protiv Manchester Uniteda. Mogu slobodno reći da je taj gol jedan od najvažnijih u mojoj karijeri", komentirao je Modrić jednom prigodom za službene stranice kraljevskog kluba taj pogodak. Dotad su navijači nazivali Modrića velikim promašajem, a poslije tog gola postao je jedan od ključnih igrača i legenda kluba.

Modrić je ukupno za Real odigrao 518 utakmica, zabio 39 golova uz 83 asistencije.