HNL

Ključni datumi ovog ljeta koji bi mogli odrediti cijelu sezonu

Foto: 123.rf

DANAS je otvoren prijelazni rok u engleskom Premiershipu i HNL-u. Prijelazni rok će u Engleskoj trajati 5. listopada kada je u pitanju registracija igrača za europska natjecanja.

Ipak, engleski klubovi dobit će dodatnih 11 dana kako bi odradili transfere među sobom ako bude za takvo nešto interesa i želje među njima.

Zanimljivo u HNL-u

Što se HNL-a tiče, prijelazni rok također je počeo danas i trajat će do 18. listopada 2020. Klubovima koji do početka prijelaznog roka nisu završili natjecanje iz natjecateljske godine 2019./20., prijelazni rok počinje prvi dan nakon što su završili navedeno natjecanje. To se odnosi na Lokomotivu i Rijeku koje 1. kolovoza još čeka okršaj u finalu Kupa.

Španjolska La Liga će svoj prijelazni rok otvoriti 4. kolovoza, a bit će otvoren do 5. listopada.

Neka tržišta su već otvarana 

Zanimljivo je i u Serie A u kojoj će sezone službeno završiti 2. kolovoza, ali prijelazni rok neće biti otvoren sve do 1. rujna. Bez obzira na to, ranije dogovoreni transferi moći će biti zaključeni prije 1. rujna. Kao i u Španjolskoj, prijelazni rok će trajati do 5. listopada. 

Bundesligaški prijelazni rok već je bio otvoren, ali samo na jedan dan, 1. srpnja, a sve zato da bi klubovi koji su ranije dogovorili transfere igrača iste mogli i registrirati. Ponovno je otvoren 15. srpnja i bit će otvoren sve do 5. listopada.

Francuska liga još nije donijela odluku kada će otvoriti prijelazni rok za međunarodne transfere pa se čeka odluka nadležnih tijela, ali otvoreno je tržište za igrače unutar lige. Ono je otvoreno 8. lipnja, a zatvorio se 9. srpnja. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.