Danci impresionirani: "Hrvatska je najbolja momčad na Svjetskom prvenstvu"

Foto: EPA

HRVATSKA će u nedjelju od 20 sati protiv Danske igrati osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Dok je Hrvatska uvjerljivo izborila drugu fazu s tri pobjede u skupini (Nigerija, Argentina, Island), Danci su ostali neporaženi protiv Francuske i s pet bodova prošli dalje. Navijači i stručnjaci nisu ni najmanje oduševljeni danskom igrom, ali i dalje vjeruju da mogu do pobjede protiv Hrvatske.

Danski reprezentativci puni su pohvala na račun Hrvatske i najavljuju žestoku borbu.

"Hrvatska je težak suparnik, zasad su najbolja momčad na ovom Svjetskom prvenstvu. Bit će to velika bitka, ali možemo je dobiti", rekao je danski napadač Nicolai Jorgensen, igrač Feyenoorda.

Njegov suigrač Thomas Delaney iz Werdera rekao je: "Hrvatska ima dobru momčad, iznenadili su me i nadmašili sva moja očekivanja. Izgledali su doista moćno protiv Argentine."
 
"Nisam još pogledao cijelu utakmicu Hrvatske, vidio sam sažetke njihovih utakmica i izgledaju vrlo dobro. Teško je dobiti Argentinu, a oni su nastavili igrati tako i u sljedećoj utakmici. Ali nećemo se predati. Znamo da imamo veliku priliku jer nismo izgubili u čak 18 utakmica zaredom", rekao je Andreas Cornelius koji igra za Atalantu.
 
Mathias Zanka Jorgensen, nogometaš engleskog Huddersfielda, dodao je: "Nema sumnje da postoje bolje momčadi od nas, ali bilo je i boljih momčadi od Leicestera kada su osvojili titulu. Mislim da većina nas u sebi misli da mi trebamo proći dalje. Svi su od nas očekivali prolaz skupine, tako da je sve ostalo za nas bonus."

Danski izbornik Age Hareide objasnio je igračima da, osim optimizma, moraju biti realni.

"Moramo biti bolji s loptom, ne smijemo gubiti lopte kao do sada. Svjesni smo toga i na tome radimo na treninzima. Čeka nas samo jedna bitka, a ne tri. Možemo pokazati da imamo kapacitet za rušenje Hrvatske", rekao je Hareide.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.