De Bruyne odlazi iz Cityja i dobiva plaću koja će srušiti sve rekorde?

Foto: EPA

VIŠE svjetskih medija javlja kako bi Kevin De Bruyne, 32-godišnji belgijski veznjak, mogao napustiti Manchester City nakon osam godina. Talijanska La Gazzetta dello Sport piše da bi se mogao preseliti u Saudijsku Arabiju, i to u Al Nassr gdje bi zaigrao s Marcelom Brozovićem i Cristianom Ronaldom.

Već je poznato da su Saudijci stupili u pregovore s njegovim menadžerom, izvještava ESPN. Konkretne cifre se ne navode, ali se špekulira da bi City za svojeg asa tražio barem 50 milijuna eura te da bi mu novi klub morao ponuditi dosta veću plaću od sadašnje, koja iznosi oko 24 milijuna eura godišnje, što znači da bi imao vjerojatno najveću ponudu od svih europskih zvijezda koje su tamo otišle.

De Bruyne je u Cityju od 2015. godine i osvojio je Ligu prvaka, pet engleskih prvenstava, dva FA kupa i pet Liga kupova. Pri tome je zabio 96 golova i imao 153 asistencije, no ozljede su sve veći faktor u njegovoj igri i engleskom prvaku je teško raditi dugoročne planove s njim. Ove sezone odigrao je tek 23 minute na otvaranju prvenstva prije nego što se ozlijedio.