Dečki, svatko po 40.000 funti: City, PSG i Liverpool podijelili troškove za avion

Foto: Getty Images/Guliver Image

KAKO STVARI stoje u Premiershipu, Liverpool, Chelsea i Manchester City vodit će grčevitu borbu za naslov prvaka. No, iako su veliki rivali na terenu, Liverpool i City su, očito, u odličnim poslovnim odnosima. Tako su, u suradnji s PSG-om, dogovorili da će podijeliti troškove privatnog zrakoplova za svoje Brazilce, koji su u noći na srijedu, po europskom vremenu, igrali kvalifikacijsku utakmicu u Limi.

Neki privatno, neki redovnim letovima

Čim su došli u svlačionicu nakon pobjede 2:0 protiv Perua, Coutinho, Roberto Firmino, Fernandinho, Marquinhos i Thiago Silva užurbano su spakirali kofere i odmah krenuli u zračnu luku i prema Europi. U to vrijeme u zraku su već bili Sergio Aguero, Nicolas Otamendi i Pablo Zabaleta, za koje je Pep Guardiola organizirao privatni let do Engleske. Liverpool, City i PSG željeli su svoje igrače što prije u klubovima ne bi li se odmorili za subotnje utakmice. City gostuje kod Palacea, Liverpool kod Southamptona, a PSG igra kod kuće protiv Nantesa.

I dok su njegovi suigrači iz reprezentacije već odavno bili u svojim stanovima i krevetima u Europi, jadni Willian je morao prvo zrakoplovom nazad u Brazil i onda redovnom linijom do Londona.

"Nije bilo potrebe za privatnim zrakoplovom za Williana. Imat će dovoljno vremena za odmor, jer Chelsea kod Middlesbrougha gostuje tek u nedjelju", oglasio u srijedu Abramovičev klub, koji je utješio svojeg Brazilca kartom za biznis klasu na letu za London.

'Igrači preferiraju komercijalne letove jer su im udobniji'

I Arsenalovi Južnoamerikanci Alexis Sanchez i David Ospina također će u Europu redovnim linijama, no da su zatražili privatni let, ne bi bilo problema.

"Mi našim igračima uvijek izlazimo u susret kod većine zahtjeva, ali kad je riječ o letovima, neki od njih čak preferiraju komercijalne zrakoplove budući da u višim klasama imaju više mjesta", odgovorili su iz Arsenala.

Inicijativu da podijele troškove leta navodno je pokrenuo Liverpool, a cijela igra tri bogata kluba stajala je nešto više od milijun kuna (120.000 funti). To nije prvi put da europski klubovi dijele troškove povratka svojih igrača. Liverpool, City i PSG navodno su kontaktirali i Chelsea, no londonski klub se zahvalio na ponudi i Williana priuštio nešto dulji povratak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.