Del Bosque: Bilić je slavio pobjedu nad Turcima pa na kraju ispao. Treba biti oprezan...

IZBORNIK Španjolske prozborio je koju riječ i o hrvatskoj reprezentaciji koja ga čeka u skupini Europskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj. Vincente del Bosque Bilić boyse najviše pamti po porazu u već dobivenoj utakmici u četvrtfinalu Eura prije tri godine.

"Moramo poštovati svakog protivnika. Hrvatska ima igrače koji igraju u najboljim klubovima u Europi. Ne kažem da bi se trebali brinuti, ali moramo se jako dobro pripremiti da u lipnju dosegnemo svoj vrhunac forme", rekao je Del Bosque za As.

Del Bosque pamti Hrvatsku po nevjerojatnom porazu od Turske u četvrtfinalu Eura 2008. Tada smo u 122. minuti vodili 1:0 i na kraju ispali.

"Sjetio sam se prošlog Eura kad je hrvatski izbornik slavio pobjedu nakon gola Turcima, ali su Turci na kraju okrenuli utakmicu. To je nogomet, treba biti oprezan."

Španjolski izbornik zadovoljan je što će igrati u Poljskoj.

"Priželjkivao sam to jer je do Ukrajine duži put. Prvi cilj je proći skupinu, a onda ćemo vidjeti što dalje. Bilo bi sjajno kad bi se ponovila 2008. i da igramo u finalu s Nijemcima, ali to je još jako daleko."

Na oprez poziva i jedan od najiskusnjih u momčadi, vratar Iker Casillas.

"Bit će to lijep i vrlo kvalitetan turnir. Mnogo je jakih momčadi i naša obrana naslova će biti itekako teška, a počinje već prvom utakmicom u našoj skupini. Sve tri momčadi u našoj skupini su vrijedne respekta. Laganog suparnika nema i bit će to velika borba za svaku pobjedu", napisao je Casillas na Twitter profilu.

Riva: Hrvatski nogometaši su jako dobri


Gigi Riva, legendarni strijelac talijanske nogometne reprezentacije i zvijezda Cagliarija šezdesetih i sedamdesetih godina, komentirao je skupinu svoje Italije na Europskom prvenstvu 2012. godine.

"Dobra je skupina, definitivno se Italija može plasirati na prvo ili drugo mjesto", rekao je 67-godišnji Riva.

Podsjetimo, Italija se u skupini nalazi s Hrvatskom, Irskom, te aktualnim svjetskim i europskim prvakom Španjolskom. No, kada je Riva govorio da je skupina dobra, pritom nije podcijenio niti jednu reprezentaciju koja je u njoj.

"Vrlo dobro znamo kako igra Španjolska. Igrali smo dosta s njima u posljednje vrijeme i tu ne postoje iznenađenja. Hrvatski nogometaši su jako kvalitetni, to je dobra momčad. Irska? Opet smo oči u oči s Giovannijem Trapattonijem, a Irska nam je znala zagorčati život. Skupina nije laka, ali s obzirom na kvalitetu koju Italija ima mislim da je sasvim izvedivo da prođemo", rekao je Riva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.