Del Piero: Vidite Modrića i njegovih 65 kilograma. A onda ugledate magiju

Foto: Profimedia

ALESSANDRO DEL PIERO smatra da njegova Italija može obraniti naslov europskog prvaka osvojen prije četiri godine, a u razgovoru za Sofascore s brazilskom novinarskom Isabelom Pagliari otkrio je tko su njegovi favoriti na turniru u Njemačkoj i koliko se divi Luki Modriću i hrvatskoj reprezentaciji.

"Italija je iznenadila svijet prije četiri godine i osvojila Europsko prvenstvo. A prije i nakon toga nije se ni plasirala na Svjetsko. To je malo ludo. I možda se nešto ludo dogodi i ovo ljeto. Druge momčadi su na papiru bolje, ali mi Talijani uvijek izvučemo nešto posebno u ovakvim situacijama. Za mene su ipak favoriti Francuska, Engleska i Portugal", rekao je Del Piero, a onda se okrenuo Hrvatskoj i Luki Modriću:

"Hrvatska je država od četiri milijuna ljudi, a ima toliko kvalitetnih igrača, to je nevjerojatno! Luki bi to mogla biti zadnja prilika za trofej s reprezentacijom. Ali on više ništa ne mora dokazivati svijetu. On je prvak u svakom smislu te riječi, kao čovjek i kao nogometaš.

Divi se Modriću

Užitak ga je gledati kako nastupa. Krase ga dvije stvari: strast prema igri i inteligencija. Mozak mu je genijalan, to ga je stvorilo kao igrača. Jer kada ga vidite s njegovih 65 kilograma, pitate se gdje će? Ali onda u trenutku ugledate magiju, stvara prilike, ne gubi loptu i vodi svoju momčad kroz utakmice."

Prisjetio se i svojih iskustava iz utakmica protiv Hrvatske.

"Sjećam se samo boli! Kada igrate protiv njih, vidite i osjetite kako su fizički snažni, jaki na nogama, čvrsti, moćni sportaši! Svaki put su bile velike bitke. "

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.