JE LI PRVENSTVO RIJEŠENO? Dinamo pobjegao Rijeci na devet bodova, Soudani odlučio veliki derbi (3:1)

Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell

DINAMO je u derbiju 14. kola HNL-a, možda i ključnoj utakmici cijelog prvenstva, rezultatom 3:1 pobijedio Rijeku i tako branitelju naslova pobjegao na ogromnih devet bodova.

Rijeka je na Maksimir stigla desetkovana, bez nekoliko ključnih igrača. Cilj Kekove momčadi u takvim uvjetima bio je izbjeći poraz, ali u tome nisu uspjeli. Iako su poveli...
 
Branitelj naslova je Maksimir šokirao u devetoj minuti pogotkom Acostyja. Zabio je nakon prodora po desnoj strani i gužve u kojoj je loptu do njega odbio Dinamov Rrahmani. Unatoč tome, pomoćni sudac je podigao zastavicu i označio zaleđe (iako snimka pokazuje da Acosty nije bio najbliži Livakoviću). Ipak, glavni sudac je nakon dvije-tri minute razgovora s pomoćnikom odlučio priznati gol.
 
 
 
Sljedećih 20 minuta Dinamo je igrao u grču, nije uspio ozbiljnije zaprijetiti gostima, a već su se počeli čuti i zvižduci na Maksimiru. Međutim, tada je Moro nakon akcije po desnoj strani i obrane Sluge majstorski pogodio s ruba kaznenog prostora za izjednačenje rezultata.
 
Tada je zbog prigovora s klupe na tribine potjeran Mance, zamjenik sportskog direktora Rijeke, koji se verbalno sukobio sa sucem i publikom.

 

Soudani izjednačio rekord
 
Dinamo je preokrenuo početkom drugog poluvremena - riječka obrana zaboravila je na Soudanija koji je s pet metara majstorski u padu preko glave zabio.
 
Nakon toga Rijeka je nestala s terena, a Kekovu momčad dokrajčio je Soudani deset minuta prije kraja. Sve je napravio Olmo koji je uzeo loptu na riječkoj polovici i sjajno proigrao Alžirca koji je rutinski matirao Slugu. To je njegov već 13. gol Rijeci, čime je izjednačio Zambatin rekord.
 
Do kraja susreta Soudani je mogao i do hat-tricka, ali i njegova dva gola Dinamu su bila dovoljna za stvaranje ogromne prednosti ispred rivala.
 

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.