Bosna i Hercegovina doživjela katastrofu u Belgiji (4:0)

Foto: Hina

BOSNA I HERCEGOVINA u drugom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo doživjela je težak poraz kod favorita skupine Belgije koja je slavila sa 4:0.

Već na samom startu utakmice moglo se vidjeti kako se Bosna i Hercegovina, u neočekivanoj formaciji 3-5-2, neće proslaviti u Belgiji.

Utakmica riješena u dvije minute: Spahić zabio autogol, Jajalo poklonio drugi gol

Domaća momčad dominirala je od prve minute, ali je povela tek uz pomoć Emira Spahića koji je u 26. minuti nespretnom reakcijom poslao loptu u vlastitu mrežu. Navijači u Bruxellesu nisu ni prestali sa slavljem, a već je bilo 2:0.

Mato Jajalo, bivši hrvatski reprezentativac, u debiju za BiH izgubio je loptu na 25 metara od gola, Mertens je proigrao Hazarda koji je lako matirao Begovića.

BiH može biti sretna sa samo četiri primljena gola

Već tada je utakmica bila gotova, a do kraja je gostima bio jedini cilj primiti što manje golova. Uz dosta sreće na kraju su primili još samo dva pogotka, oba fantastična.

Prvi je zabio Alderweireld petom nakon ubačaja Mertensa iz kornera, a drugi Lukaku fantastičnim udarcem. Ranije je Lukaku promašio prazan gol s pet metara šokiravši na stadionu sve koji su se već počeli radovati pogotku.

Očajna BiH daleko je od Belgije

Što je u Bruxellesu napravila BiH? Zaprijetila nepreciznim udarcem Medunjanina kod 0:0, preko Đurića pogodila gredu kod 3:0 i to je sve za 90 minuta utakmice koja je najavljivana kao veliki derbi skupine. Svima je nakon ovog okršaja jasno da je Belgija drugi svijet za BiH koja će plasman na svoje drugo Svjetsko prvenstvo morati tražiti u okršajima s Grčkom, a nakon toga i u potencijalnim dokvalifikacijama.

U istoj skupini je Estonija sa 4:0 pobijedila Gibraltar, a Grčka s 2:0 Cipar. Nakon dva kola Belgija i Grčka imaju po šest bodova, BiH i Estonija po tri, a Cipar i Gibraltar su bez bodova.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.