NBA

Deset godina nije prošao prvi krug. Dončićev trener podnio ostavku. Je li Luka kriv?

Foto: AP Photo/Richard W. Rodriguez/Guliver

LUKA DONČIĆ i Dallas Mavericksi u iduću NBA sezonu neće ući samo s novim generalnim menadžerom nego i s novim trenerom.

Samo dan nakon odlaska dugogodišnjeg GM-a Donnieja Nelsona trener Rick Carlisle obavijestio je gazdu Marka Cubana da se iduće sezone neće vratiti, iako su mu bile ostale još dvije godine ugovora.

Odveo Dallas do titule 2011., ali poslije nikad nije prošao prvi krug

Carlisle je na klupi Dallasa proveo 13 godina i osvojio naslov prvaka 2011., kad su Mavericksi s Dirkom Nowitzkim šokirali novoformiranu veliku trojku Miamija s LeBronom, Wadeom i Boshem. U svojih 13 godina ostvario je omjer 555-478, ali nakon titule nikad nije uspio odvesti Dallas u drugi krug doigravanja. Ove i prošle sezone u prvom krugu su ga zaustavili LA Clippersi.

"Nakon niza razgovora licem u lice s Markom Cubanom u proteklih tjedan dana obavijestio sam ga da se neću vratiti u ulozi trenera Dallas Mavericksa. To je isključivo moja odluka. Moja obitelj i ja imali smo nevjerojatno 13-godišnje iskustvo rada sa sjajnim ljudima u sjajnom gradu. Bila mi je čast raditi uz njih, sve igrače i pomoćne trenere koje sam tu imao. Dallas će mi uvijek biti dom, ali uzbuđen sam zbog novog poglavlja u svojoj trenerskoj karijeri", objasnio je Carlisle za ESPN.

Dio navijača za njegov je odlazak okrivio Luku Dončića, koji je u više navrata osporavao trenerove odluke i iskazivao očito nezadovoljstvo njegovim potezima.

Nagađa se da bi Carlislea mogao zamijeniti hvaljeni pomoćnik Jamahl Mosley, koji ima i Dončićevu potporu, piše ESPN.
Carlisle je u izjavi za isti medij najavio novo poglavlje u svojoj trenerskoj karijeri. Osim Dallasa, još je šest NBA klubova trenutačno bez trenera - Portland, Indiana, Boston, New Orleans, Orlando i Washington.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.