Devet godina od tragedije u Širokom: "Istina za Vedrana, pravda za Horde zla"

DANAS, 4. listopada 2018. godine, navršava se devet godina od tragičnog ubojstva navijača FK Sarajevo, Vedrana Puljića.

Na današnji dan prije devet godina, u događanjima uoči utakmice FK Sarajevo na stadionu Pecara u Širokom Brijegu Vedran Puljić je ubijen hicem iz vatrenog oružja, a iako je prošlo devet godina od tog zločina njegov se ubojica još uvijek slobodno kreće. Sudski proces i zakonska kazna zaobišli su i druge osobe, koje su tog dana ranile još šest navijača FK Sarajevo.
 

Priopćenje FK Sarajevo prenosimo u cijelosti:

"Svjedoci smo iz godine u godinu pokušaja zataškavanja i krivotvorenja dokaza u ovom slučaju. Sudski postupak se prebacio čak u drugu državu i činjenice se sve više izokreću kako bi se ubojica zaštitio. Optuženi Oliver Knezović danas se ne tereti više za ubojstvo, već samo za pokušaj i opasnu radnju, dok bol u srcima obitelji Puljić, njegovih prijatelja, navijača kluba i kolektiva FK Sarajevo ne smiruje, naprotiv, sve je jača iz godine u godinu.

S tim u vezi, kolektiv FK Sarajevo još jednom upućuje snažan apel organima pravde Bosne i Hercegovine da ovaj slučaj bude riješen i da se rješavanjem ovog tragičnog slučaja dozvoli mir svima onima, koji tuguju i žale za Puljićem.

Nogometni klub Sarajevo nikada neće zaboraviti Vedrana Puljića. Njegovo ime i prezime uvijek će biti uz klub, bez obzira gdje igrali utakmice. Kako bi se pomoglo financiranje sudskog postupka za podršku navijačima, u protekloj sezoni Bordo klub je usmjerio 9.539,00 KM prikupljenih od prihoda ostvarenih od ulaznica, a početkom godine, FK Sarajevo je kompletan prihod od prodaje polusezonskih ulaznica usmjerio ka ovoj svrsi, kada su svi igrači prvog tima, članovi stručnog stožera i zaposlenici kluba podržali akciju, te su prikupljena značajna financijska sredstva.

Prvotimci Nogometnog kluba Sarajevo danas su zajedno sa stručnim stožerom, te delegacijom kluba posjetili mjesto gdje u miru počiva Vedran Puljić."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.