Diego Forlan: Otac i ja smo se uvijek divili Hrvatima, igrate kao Južnoamerikanci

Foto: Epa

DIEGO FORLAN je bio igračina. Ovaj sjajni urugvajski napadač u karijeri je igrao za brojne klubove, od najvećih može izdvojiti Manchester United, Atletico Madrid, Inter, a najveći trag je ostavio u Villarrealu s kojim je igrao polufinale Lige prvaka. Na SP-u 2010. u JAR-u Forlan je s pet golova bio najbolji strijelac, a proglašen je i za najboljeg igrača turnira na kojem je njegov Urugvaj osvojio četvrto mjesto.

Ekipa HRT-a je uhvatila legendu Urugvaja u Kataru, a Forlan im je dao par izjava.

''Uvijek sam uzbuđen zbog početka Mundijala. Sva su svjetska prvenstva prekrasna, sve su bolja i bolja. S nestrpljenjem očekujemo prve utakmice'', rekao je Forlan za HRT pa se dotaknuo hrvatskog srebra od prije četiri godine:

''Odlični igrači, odigrali su izvrsno prvenstvo, ostali su na korak do velikog trofeja. Bili su težak protivnik svima. Zanimljivo je što smo i moj otac, koji je igrao davno, i ja oduvijek za Hrvatsku govorili da igra poput neke južnoameričke reprezentacije. Oduvijek je Hrvatska bila težak protivnik. U karijeri sam igrao s brojnim Hrvatima i znam koliko su kvalitetni, čvrsti i talentirani. Uvijek imate kvalitetnu reprezentaciju protiv koje je teško igrati'', dodao je Forlan pa je izdvojio neke od favorita te je izabrao igrača za kojeg smatra da bi mogao biti najbolji u Kataru:

''Teško je to reći, uvijek su tu neugodna Nizozemska, Argentina, Hrvatska, Danska, Njemačka, Španjolska, Francuska... Mnogo je odličnih reprezentacija. Najbolji igrač mogao bi biti Mbappé.''

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.