Dinamo bi s Baturinom mogao povući potez kojim bi dokazao da je prerastao SHNL

Foto: Luka stanzl/PIXSELL

MARTIN BATURINA (21) je igrama na početku ove sezone, ali i pred kraj prošle, zaludio brojne europske klubove. Već godinama ga prate skauti svakog europskog top kluba, kao i onih srednje klase, a sada je postalo jasno da se njegovo vrijeme u Dinamu bliži kraju. Ipak, taj kraj nije tako blizu kao što se mislilo.

Naime, postaje sve jasnije da će Baturina ovog ljeta ostati u Dinamu te sa zagrebačkim klubom dočekati barem sljedeći prijelazni rok, onaj u siječnju. Kako doznajemo, Dinamu se javio prvi klub koji je baš ozbiljno zagrizao za Baturinu. Radi se o Leeds Unitedu, velikom engleskom klubu, ali i klubu koji je prošle sezone ispao iz Premier lige pa se sada natječe u Championshipu.

Englezi su se javili s usmenim upitom, ali doznajemo da su već spremili i ponudu. Leeds bi za Baturinu bio voljan platiti između 15 i 20 milijuna eura odštete, ovisno o tome koji bi točno bio konačni oblik raspodjele potencijalnih bonusa i eventualnog postotka od sljedeće prodaje.

Dinamo će odbiti ono o čemu drugi mogu samo sanjati

Riječ je, dakle, o ponudi koja bi Dinamu donijela jednu od najvećih zarada u povijesti kluba, ali zagrebački klub, kako je potvrđeno Indexu, istu ni ne razmatra. Naime, Dinamo ne planira prodati Baturinu ovog ljeta, a ni Baturini se ne ide igrati nogomet u drugu ligu pa ni on ne inzistira na tome da se s Leedsom ozbiljno pregovara.

Osim toga, svjesni su Dinamo i Baturina da ih čeka šest utakmica ligaške faze Lige prvaka do idućeg prijelaznog roka (ako Dinamo obrani 3:0 protiv Qarabaga u uzvratu) u kojima bi Baturina bio standardan prvotimac te bi si samim time dodatno dizao cijenu. A Dinamu se, u slučaju ulaska u Ligu prvaka i zarade od oko 30 UEFA-inih milijuna, s prodajom ne žuri.

Dinamo će tako "preskočiti" priliku da uzme 15 ili 20 milijuna eura za igrača te tim potezom još jednom dokazati da je prerastao SHNL jer govorimo o količini novca koja je za domaću ligu znanstvena fantastika. Za usporedbu, Hajduk je jedini klub u ligi čiji je klupski proračun veći od spomenute ponude za Baturinu. Splićani djeluju s oko 30 milijuna eura godišnjeg budžeta.

Grafika: Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.