Dinamo ga je plaćao 400.000 eura godišnje, a uopće nije igrao. Sad ga se riješio

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DINAMO je ovog ljeta raskinuo ugovor s još jednim igračem koji mu nije trebao, a kojeg je puno plaćao. Kako doznajemo, iz Maksimira je otišao 26-godišnji napadač Deni Jurić, koji je sporazumno raskinuo ugovor. On je imao plaću od 400.000 eura po sezoni do ljeta 2026. godine pa je Dinamo njegovim odlaskom dobro uštedio.

Jurić je u Maksimir došao u ljeto 2021. godine iz Šibenika za milijun eura, ali je za prvu momčad odigrao tek 17 utakmica te upisao dva gola i dvije asistencije. Bio je na posudbama u Gorici i Rijeci, a prošle sezone bio je posuđen Koperu. Ovog ljeta se vratio u Dinamo, ali u njemu neće nastaviti karijeru.

Ogromna ušteda na plaćama

Podsjetimo, Dinamo se ovog ljeta riješio i Mahira Emrelija i njegovih 650.000 eura godišnje plaće, koju mu je dala bivša Dinamova uprava. Otišao je i Boško Šutalo, koji je zarađivao oko 500.000 eura po sezoni, a on je kao slobodan igrač prešao u Standard.

Josipu Drmiću je ovog ljeta istekao ugovor prema kojem je zarađivao milijun eura po sezoni. Ugovori su se raskinuli i s nizom mlađih igrača prema kojima je Dinamo imao dugogodišnje obveze. Njima je omogućeno da kao slobodni igrači nađu nove klubove. Dinamo je tako ukupno uštedio 2 milijuna i 550 tisuća eura.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.