Dinamo ga prodao za 2 mil. eura. Sad potpisuje ugovor karijere za rekordnu plaću

Foto: EPA

AMIR RRAHMANI (29) potpisat će novi ugovor s Napolijem, objavio je TuttoMercatoWeb. Talijanski medij navodi kako će produljiti suradnju do 2027. godine, uz opciju na još jednu sezonu. Kosovskog reprezentativca očekuje i veliko povećanje plaće, i to s 1.2 milijuna eura po sezoni na dva milijuna eura po sezoni, tvrde talijanski novinari.

Rrahmani će, dakle, potpisati ugovor karijere s Napolijem, u kojem je nezamjenjivi prvotimac i s kojim sa 75 bodova nakon 30 kola drži prvo mjesto Serie A. Ima 14 bodova više od drugog Lazija te bi se čudo moralo dogoditi da ne osvoji naslov prvaka. Rrahmanijev aktualni ugovor s napuljskim klubom završio bi u ljeto 2024. godine.

Dinamo ga prodao za dva milijuna eura. Sad vrijedi 25 milijuna eura

Podsjetimo, Rrahmani je tijekom karijere igrao u RNK Splitu, Lokomotivi i Dinamu, koji ga je 2019. prodao u Hellas Veronu za dva milijuna eura. Napoli ga je godinu dana kasnije platio 14 milijuna eura i dosad je za taj klub upisao 90 nastupa i sedam pogodaka.

Prema podacima Transfermarkta, u ožujku 2019. kao igrač Dinama vrijedio je 1.5 milijuna eura. Vrijednost mu je gotovo cijelo vrijeme bila u porastu, pa ga ta stranica danas procjenjuje na 25 milijuna eura. Za reprezentaciju Kosova ima 48 nastupa i šest pogodaka.