Dinamo ima novog golmana za 500 tisuća eura. Pogledajte kako izluđuje protivnike

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

NIKOLA ČAVLINA bi ove zime mogao postati igrač Dinama. Sergej Jakirović je već krenuo u planiranje poslova za zimski prijelazni rok, a povratak Čavline u klub je, izgleda, visoko na popisu prioriteta. Ivan Nevistić je očito izgubio povjerenje trenera, a Danijel Zagorac zbog godina ne može biti dugoročno rješenje pa Dinamu treba nova opcija.

Spominjao se Nediljko Labrović iz Rijeke, ali za njega će Damir Mišković tražiti odštetu koju Dinamu niti može, a vjerojatno niti želi platiti. Spominjali su se iznosi od pet do sedam milijuna eura. Kad se uzme u obzir koliko je golmana teško prodati, jasno je da Dinamo na Labroviću ne bi mogao zaraditi, barem ne neki ozbiljan iznos. Upravo zato se 21-godišnji Čavlina u Maksimiru ističe kao najrealnija opcija.

Koštao bi samo pola milijuna eura

Dinamo ima klauzulu prema kojoj ga može vratiti za samo 500 tisuća eura pa se taj potez, osim isplativog, čini i vrlo logičnim, posebno u usporedbi s dovođenjem Labrovića. Usprkos tome što mu je tek 21 godina, Čavlina je autoritativan, pravi zapovjednik obrane.

Prošao je mlađe uzrasne kategorije Lokomotive i Dinama. Prije dvije godine potpisao je za Lokomotivu i ugovor mu vrijedi do ljeta 2024. godine. Pretprošle sezone igrao je Drugu HNL, gdje je za Dinamo II sakupio 25 nastupa. Sada je prvi golman Lokomotive i briljira u HNL-u. 

Vjerojatno najbolja golmanska partija u povijesti HNL-a

Još se uvijek pamti njegova predstava u 32. kolu HNL-a prošle sezone. Lokomotiva je tada remizirala 2:2 s Goricom, a Čavlina je odradio gotovo savršenu utakmicu, tada mu je Sofascore dodijelio ocjenu 9.9.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ OBRANE ČAVLINE PROTIV GORICE

Obranio je 12 udaraca, među kojima i penal, te čak osam šuteva upućenih unutar njegovog kaznenog prostora. Goričani su imali 24 udarca, od kojih je 14 bilo u okvir. Ne računajući golove, pucali su Merveil Ndockyt, Matthew Steenvoorden, Toni Fruk, Jurica Pršir iz kaznenog udarca, Ivan Tomečak i Kapulica, ali Čavlina je sve zaustavio, često jako atraktivnim obranama.

Impresionira i ove sezone

Slično je Čavlina nastavio i u ovoj sezoni. Nanizao je nekoliko čudesnih partija, a najimpresivnija je bila protiv Osijeka u 6. kolu HNL-a. Tada mu je Sofascore dodijelio ocjenu od 8.3 za učinak od sedam obrana, njih pet iz kaznenog prostora. Osim toga, pogodio je 6/13 dugih lopti i očistio nekoliko situacija boksanjem.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ OBRANE ČAVLINE PROTIV OSIJEKA

Postao je standardan i u U-21 reprezentaciji Hrvatske te se odlazak iz Lokomotive jednostavno nameće kao prirodan korak u karijeri. Dinamo je imao, što sreće, što ranije poslovne mudrosti da sada može biti u najboljoj poziciji da Čavlina zakorači baš u njegovo dvorište.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.