Dinamo ima ponudu za Baturinu. Di Marzio: Iznenađenje

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

FIORENTINA nudi 14 milijuna eura uz nepoznati iznos bonusa za Martina Baturinu (21), objavio je Gianluca Di Marzio. Doznajemo da je ponuda zasad usmena, a ne službena. Pouzdani nogometni insajder navodi da je interes talijanskog prvoligaša iznenađenje i ujedno ističe da Dinamo za svojeg najvrjednijeg igrača traži oko 20 milijuna eura. Dakle, sigurno neće prihvatiti ovu Fiorentininu ponudu.

Hrvatskog ofenzivnog veznjaka godinama prate veliki europski klubovi. Pisali smo da je za njega ozbiljno zagrizao Leeds United, engleski klub koji je prošle sezone ispao iz Premier lige, pa se sada natječe u Championshipu. Englezi su se javili usmenim upitom te su ga bili voljni platiti između 15 i 20 milijuna eura, ovisno o tome kakav bi bio konačni oblik raspodjele potencijalnih bonusa i eventualnog postotka od sljedeće prodaje.

Dinamo ne želi prodati Baturinu ovog ljeta

Riječ je o ponudi koja bi Dinamu donijela jednu od najvećih zarada u njegovoj povijesti, ali zagrebački klub, kako je potvrđeno Indexu, ni ne razmatra je. Dinamo ne planira prodati Baturinu ovog ljeta, a ni Baturini se ne ide igrati nogomet u drugu ligu, pa ni on nije inzistirao na tome da se s Leedsom ozbiljno pregovara.

S druge strane, Fiorentina je talijanski prvoligaš koji je u prva dva kola Serie A remizirao s Parmom (1:1) i Venezijom (0:0) te u kojem još igra povremeni hrvatski reprezentativac Josip Brekalo (26).

Baturina si nastupima u Ligi prvaka može podići cijenu

Dinamo i Baturina su svjesni da ih čeka šest utakmica ligaške faze Lige prvaka do idućeg prijelaznog roka, naravno, ako Dinamo danas od 18:45 u uzvratu u Azerbajdžanu obrani prednost 3:0 protiv Qarabaga.

Baturina bi u tim susretima Lige prvaka bio standardan prvotimac te bi si time mogao dodatno podići cijenu. Dinamu se u slučaju ulaska u Ligu prvaka i zarade od oko 30 UEFA-inih milijuna s prodajom ne žuri.

Transfermarkt: Baturina vrijedi 20 milijuna eura

Baturina je bio u mlađim uzrastima Hajduka i RNK Splita prije no što je došao u Dinamo. Igrao je u akademiji zagrebačkog kluba, dok je za prvi sastav odradio 124 službene utakmice, u kojima je zabio 16 i asistirao za 31 pogodak. S Dinamom je osvojio četiri naslova prvaka Hrvatske, dva SuperSport Superkupa i jedan SuperSport Hrvatski kup.

Postao je i reprezentativac Hrvatske, za koju je pod izbornikom Zlatkom Dalićem zabilježio četiri nastupa. Bio je na nedavnom Europskom prvenstvu u Njemačkoj, gdje je dobio pet minuta u susretu s Albanijom (2:2) u grupnoj fazi. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 20 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.