Dinamo ispao iz utrke za Frigana. Rijeka dobila dvostruko bolju ponudu

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

MATIJA FRIGAN sve je dalje od transfera u Dinamo jer hrvatski prvak gubi utrku sa stranim klubovima za mladog napadača. Sve je izvjesnije da će Frigan biti prodan u inozemstvo, što nije ni čudo s obzirom na izdašne ponude koje Damir Mišković ima za svojeg najvrjednijeg igrača.

Kao što smo ranije pisali, Frigan bi najradije došao u Dinamo, ali u Maksimiru su odlučni da svoju konačnu ponudu za Frigana neće povećavati. Kako doznajemo, Dinamo je ponudio tri milijuna eura fiksno bez bonusa jer smatra da svaka veća ponuda za igrača iz HNL-a koji je odigrao jednu odličnu polusezonu nije realna.

Mišković dobio onoliko koliko je u startu želio za Frigana

U međuvremenu je Rijeka za Frigana dobila ponudu od 4.5 milijuna eura iz belgijskog Westerloa, Celta je ponudila pet, a Al Hilal iz Ujedinjenih Arapskih Emirata čak šest milijuna eura, što je cifra koju se Mišković u startu nadao dobiti za svojeg napadača.

Mišković bi iste sekunde prodao Frigana Arapima, ali problem je što se mladom hrvatskom reprezentativcu nikako ne ide na Bliski istok. Nije presretan ni s idejom da ide u Belgiju, a ponuda Celte je barem iz neke od Liga petice, iako se klub iz Viga već tradicionalno svake godine bori za ostanak.

Frigan je bio velika želja Igora Bišćana, ali mu ona, po svemu sudeći, neće biti ispunjena. Igračeva velika želja je također bila da karijeru nastavi u Dinamu blizu obitelji, no to se neće dogoditi. Kako doznajemo, Dinamo svoju ponudu neće povećavati i to je zadnje što je spreman platiti Rijeci za Frigana. 

Dinamo imao dogovoren transfer Frigana, ali je on propao

Dinamo je tako gotovo sigurno ostao bez igrača kojeg je imao u rukama u zimskom prijelaznom roku. Tad je bio dogovoren Friganov transfer za 2.2 milijuna eura uz posudbe nekih igrača, ali tadašnja uprava na kraju nije amenovala taj transfer. 

Jedan od igrača koji je trebao prema Rijeci u tom transferu bio je Niko Janković koji je u međuvremenu i postao igrač Rijeke nakon što je raskinuo ugovor s Dinamom. Antonio Marin se vratio u Dinamo pa u Maksimiru više ni nemaju igrača koje bi mogli staviti pod račun za Frigana i tako se ponudom približiti ovima koje Mišković ima na stolu.