Dinamo kupio golmana Lokomotive. Šalje ga na posudbu u drugi SHNL klub?

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

KLUPSKA sezona je iza nas i fokus je usmjeren prema Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Međutim, to ne znači da klubovi spavaju, nego se radi na transferima i formiranju kadra za sljedeću sezonu. Na Maksimiru razmišljaju i dugoročnije pa su povukli potez koji se već neko vrijeme očekuje.

Dinamo je aktivirao otkupnu klauzulu za vratara Lokomotive i U-21 reprezentativca Nikolu Čavlinu (22) te će on postati novi igrač kluba. Otkupna cijena iznosi 750.000 eura, a klauzula je dogovorena kada je mladi vratar prelazio upravo iz Dinama u Lokomotivu na ljeto 2022. godine. Očekuje se da će prvi vratar kluba ostati Ivan Nevistić, a Dinamo će Čavlinu poslati na posudbu, i to vjerojatno u Osijek.

Odlazak u Lokomotivu je bio odličan potez

Ovo je već treći prelazak Čavline iz Lokomotive u Dinamo i obrnuto. Vratar je ponikao u omladinskom pogonu Lokomotive, a 2015. godine je prešao u Dinamovu školu. U mlađim selekcijama Dinama je redovito nastupao, a od 2020. do 2022. godine je upisao 38 nastupa za tadašnju drugu momčad Dinama koja se natjecala u drugom rangu hrvatskog nogometa. Za prvu momčad nije upisao službeni nastup.

Prije dvije godine je prešao u Lokomotivu u besplatnom transferu uz spomenutu ugovorenu otkupnu klauzulu te je to za njegovu karijeru bio pun pogodak. U dresu Lokomotive je u dvije sezone nastupio u 68 utakmica, sačuvao praznu mrežu 23 puta i profilirao se kao ponajbolji vratar lige te izborio svoje mjesto u mladoj reprezentaciji.

Player stats provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.