Dinamo može dogodine izravno u Ligu prvaka. Evo kako

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DINAMO se ove sezone plasirao u Ligu prvaka dvjema uvjerljivim pobjedama protiv azerbajdžanskog prvaka Qarabaga u play-offu. Sljedeće godine hrvatski bi prvak mogao čak i preskočiti taj korak te se izravno plasirati u elitno europsko nogometno natjecanje. Naravno, prvi uvjet je da obrani naslov prvaka Hrvatske.

Kako je objavljeno na stranici Football Meets Data, Dinamo je prestigao ukrajinski Šahtar na ljestvici klubova koji se bore za izravan plasman u Ligu prvaka. Na toj je tablici Dinamo sad na drugom mjestu, iza škotskog prvaka Glasgow Rangersa, s koeficijentom 48. Glasgow Rangersi imaju nedostižan koeficijent 55 te bi ih Dinamo mogao prestići jedino kad oni ne bi postali prvaci svoje zemlje. 

 

Novi format Lige prvaka

Dinamo je u četvrtak doznao protivnike u Ligi prvaka: Bayern (gostovanje), Borussia Dortmund (kod kuće), Arsenal (gostovanje), Milan (kod kuće), Celtic (kod kuće), Salzburg (gostovanje), Monaco (kod kuće) i Slovan Bratislava (gostovanje).

Prvih osam klubova ide izravno u osminu finala, a klubovi od 9. do 24. mjesta razigravaju za preostalih osam mjesta u nokaut-fazi. Klubovi od 24. do 36. mjesta ispadaju iz Europe, odnosno ne nastavljaju natjecanje u Europa ligi, kao ni poraženi u razigravanju za ulazak u osminu finala.

Prvo kolo Lige prvaka igrat će se od utorka do četvrtka, a preostalih sedam kao i dosad, utorkom i srijedom. Prvo kolo igra se od 17. do 19. rujna, a zadnje kolo na rasporedu je 29. siječnja, što znači da će Dinamo prvi put u povijesti prezimiti u Ligi prvaka. Nokaut-faza počinje 11. veljače, a finale se igra 31. svibnja na Allianz Areni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.