Dinamo na popravnom ispitu u Varaždinu, Rijeka traži povratak na lidersku poziciju

NAKON što su Zagreb i Osijek najnepopularnijim rezultatom otvorili treće kolo HNL-a, danas su na rasporedu ostali parovi izuzevši sraza Hajduka i Šibenika koji će sutra zatvoriti kolo. Dinamo je gost u Varaždinu, Lokomotiva dočekuje Istru, a Karlovac Split. Cibalija je domaćin Interu, Slaven Zadru, dok će Dragovoljac na noge Rijeci.

Modri će nakon dva uzastopna poraza protiv Rijeke i Sheriffa gorak okus pokušati isprati u Varaždinu. Favoriti jesu, ali pritisak zbog imperativa pobjede i teške noge od srijede najveći su protivnik zagrebačkog Dinama. Butine i dalje nema, na vratima je opet Lončarić, a HNL premijeru imat će i Ante Rukavina. S druge strane Varaždinci znaju da je ranjeni lav najopasniji, ali pravo nastupa koji je stekao Davor Vugrinec daje im za pravo nadati se pozitivnom rezultatu.

Robet Jarni nakon Miše pokušat će reanimirati Istrane

Nakon jednog poraza i jedne pobjede protiv svojih gradskih rivala, Lokomotiva i dalje ostaje u Zagrebu, na noge im dolaze smušeni Istrani. Veliko pojačanje Lokosa je novi-stari igrač Domagoj Antolić, ali i povratak Frane Mlinara s kojima će trener Ferenčina imati više materijala u svojoj sredini. Istru s druge strane, nakon dva teška poraza i promjene trenera već nakon dva kola stavljaju u poziciju momčadi s najviše problema na startu prvenstva. Nakon Ante Miše još će jedan bivši Hajdukovac, Robert Jarni, pokušati reanimirati redove pulskog prvoligaša.

Uvijek ambicioznog Igora Pamića tri boda nakon dva kola ne zadovoljavaju, stoga je jedino što će od svog Karlovca Pamić u današnjoj utakmici tražiti jesu nova tri boda. No, suparnik je Katalinićev Split koji je već na samom staru pokazao da će biti tvrd orah za svakog protivnika. I dalje bez ozlijeđenog Ante Vitaića, ali s oporavljenim Deranjom, Split najavljuje pohod na novi trobod.

Unatoč predsezonskim najavama kako će Cibalija ove sezone biti puno slabija no lani, momci na čelu sa Stankom Mršićem prikazanim nogometom nisu razočarali. Dapače, stoga su izraziti favoriti u večerašnjem dvoboju protiv Intera koji i dalje stoji na početnih nula bodova. Za izabranike Ilije Lončarevića alarmantna je situacija, jer poraz u Vinkovcima, već nakon trećeg kola bacila bi ih u jako tešku situaciju iz koje bi se teško izvukli.

Slaven pobjedom protiv Zadra ostaje stopostotan

Da je Mile Petković najveće ovosezonsko pojačanje Slavena dokazala su prva dva kola nakon kojih Koprivničani imaju šest bodova. Veliku priliku za nova tri imaju u večerašnjem srazu sa Zadrom na svom Gradskom stadionu. No, Zadar je najpromjenjivija momčad HNL. Zebićevi momci na vrlo lak i naivan način znaju izgubiti utakmicu, ali i iznenaditi u mečevima u kojima su unaprijed otpisani. Slaven nema problema s ozljedama i na raspolaganju Mile Petkovića je kompletan roster, dok će treneru Zabiću u ionako tanašnom izboru igrača nedostajati Čurjurić i Skočibušić.

Nenad Gračan probudio je momke s Kantride koji su prošlo kolo preko Maksimira uhvatili poziciju broj 1 na ljestvici. Veliku priliku da tako ostane i nakon trećeg kola, Rijeka ima večeras na svom stadionu protiv mlade i neiskusne momčadi Hrvatskog dragovoljca koja unatoč dobroj igri nije uspjela do sada prikupiti ni jedan bod. Popravni maju protiv Rijeke, no to će biti zaista težak zadatak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.