DINAMO

Dinamo osnovao zakladu za siromašne i bolesne. Na utakmicu za Ištvanića nisu došli

Foto: Pixsell

DINAMO je danas u Maksimiru predstavio novu humanitarnu zakladu Nema predaje.

Dinamova zaklada trebala bi pomagati talentiranim i perspektivnim nogometašima, ali i bivšim igračima koji su zadužili klub. Zaklada će, prema informacijama koje su dostupne na webu i koje je Dinamo izložio na predstavljanju, pomagati i osobama sa socijalnim, zdravstvenim i drugim potrebama.

U kategoriju bivših igrača i osobama koje imaju druge potrebe spada i Dinamova legenda Slavko Ištvanić, za kojeg su navijači okupljeni oko udruge Dinamo to smo mi prošle godine organizirali humanitarni turnir. Ištvanićev sin ima cerebralnu paralizu i liječenje je skupo pa su mu navijači željeli pomoći. Na eventu su, podsjetimo, bile brojne Dinamove legende poput Zvone Bobana, Kujtima Shale, Silvija Marića i ostalih.

Dinamo nije pustio igrače u Cibonu

Udruga je uputila i poziv tadašnjoj momčadi Nenada Bjelice, ali se nitko od njih nije pojavio u Ciboninoj dvorani. Klub nije pustio igrače i trenera na event koji je organizirala udruga koja Dinamovu upravu smatra nelegitimnom pa je taj humanitarni događaj prošao bez Bjelice, Petkovića, Olma, Livakovića i ostalih Dinamovih igrača. Iz udruge Dinamo to smo mi rekli su nam da je klub igračima i treneru zabranio dolazak. Također, Marko Mlinarić je u intervjuu za Večernji list rekao kako se jako veseli utakmici za pomoć Ištvanićevu sinu, da bi se onda predomislio i odlučio je da neće doći.

Osnivanjem nove zaklade Dinamo je obećao pomoći svim bivšim igračima kojima je pomoć potrebna pa smo pitali klub hoće li i Ištvanić biti među onima kojima će Nema predaje izaći u susret.

"Svrha Zaklade je promicanje razvoja nogometa pružanjem potpore mladim i darovitim nogometašima, bivšim igračima, navijačima, članovima podupirateljima te pružanje pomoći osobama sa socijalnim, zdravstvenim, humanitarnim i drugim potrebama na temelju načela socijalne solidarnosti. Pomoć potrebitima nije upitna, a u obzir ulaze svi bivši igrači", odgovorili su nam iz Dinama.

Boban i legende igrale za Ištvanića

Slavko Ištvanić za Dinamo je igrao od 1983. do 1996. godine i skupio je 527 nastupa. Za Dinamo je igrao pod tri različita imena, Dinamo, HAŠK-Građanski i Croatia, a bio je i kapetan. Dinamo mu je, kako je rekao u velikom razgovoru za Index, bio sve.

Na emotivnoj večeri u Draženovom domu u svibnju prošle godine skupilo se nekoliko tisuća ljudi. Dinamovi navijači su humanitarnom utakmicom između Dinama 90-ih i nogometnih ikona HNL-a obilježili 29. godišnjicu nikad odigrane utakmice Dinama i Crvene zvezde, a sav prihod od ulaznica otišao je za pomoć Ištvanićevu sinu.

Glavna zvijezda te večeri bio je Zvone Boban koji je s navijačima zapjevao legendarnu pjesmu "Kako je dobro".

>>> Boban dignuo Cibonu na noge, s dinamovcima zapjevao "Kako je dobro"

>>> "Tuđman mi je zabranio transfer, Mamić me stoput izvarao, ali Boysi su uz mene"

"Nogomet nam je valjda najprirodnija stvar na svijetu i kad ovako nešto doživimo, onda shvatimo koliko smo loptom obilježeni. Uvijek je predivno naći se sa starim prijateljima i suigračima, pogotovo kad su razlozi ovakvi. Našli smo se zbog Slavkovog sina, zbog Dinama, zbog Zagreba!" kazao je tad Boban.

Momčad Dinamo 90-ih koja je igrala pod imenom “Slavkovi prijatelji” predvodio je bivši kapetan Hrvatske Boban, a igrali su i Kujtim Shala, Vjekoslav Škrinjar, Igor Cvitanović, Željko Cupan, Dario Šimić, Primož Gliha, Andrej Panadić, Željko Adžić, Goran Vlaović, Mario Stanić, Željko Adžić te Gregor Židan.

S druge strane bili su Silvio Marić, Ardian Kozniku, Tomo Šokota, Mate Baturina, Kruno Lovrek, Darko Raić Sudar, Josip Buljat, Mate Baturina, Željko Pavlović i Hrvoje Čale. Vodili su ih Zlatko Dalić i Joško Jeličić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.