HNL

Dinamo to smo mi podsjetio Tomaševića na predizborna obećanja u vezi s Dinamom

Foto: Luka Stanzl /Pixsell

NAKON jučerašnjeg priopćenja GNK Dinama o tome da su predstavnici kluba odradili sastanak s gradonačelnikom Zagreba Tomislavom Tomaševićem te da je tema maksimirskog stadiona ona o kojoj će nastaviti razgovarati, stigla je reakcija udruge Dinamovih navijača Dinamo to smo mi.

U svojem priopćenju oni podsjećaju Tomaševića na predizborna obećanja vezana za Dinamo i stadion. "Udruga navijača 'Dinamo - to smo mi' pozdravlja svaku inicijativu u smjeru izgradnje novog i funkcionalnog gradskog stadiona! Kako bi se taj projekt i realizirao, a poučeni iskustvima iz prošlosti, nužan je demokratski mehanizam kojim bi stvarni vlasnici kluba, odnosno članovi, mogli kontrolirati Upravu kluba ako bi s tog cilja skrenula", stoji u priopćenju udruge.

"Tražimo od Tomaševića da kao preduvjet bilo kakvim razgovorima oko gradnje stadiona bude demokratizacija procesa biranja vodstva Dinama što je bilo i jedno od njegovih predizbornih obećanja. Više stotina milijuna kuna vrijedan projekt, ne može tek tako biti povjeren onim istim ljudima koji su blagoslovili pravomoćno dokazanu pljačku Dinama i spriječili naplatu povrata ukradenog iznosa.

Očekujemo od Tomislava Tomaševića da se jasno izjasni smatra li i dalje kako je demokratizacija procesa biranja vodstva Dinama preduvjet realizacije gradnje novog stadiona u Maksimiru", piše u nastavku priopćenja pa se zaključuje:

"Ovim putem pozivamo gradonačelnika Tomislava Tomaševića i predsjednika Skupštine grada Zagreba Joška Klisovića da pronađu vremena za sastanak s nama kako bi otvorili teme predizbornih obećanja o reviziji statuta Dinama (kao udruge građana), ali i raspravili o modelima izgradnje novog stadiona i predstavili svoje vizije i prijedloge kako u tom povijesnom pothvatu uključiti što širu zajednicu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.