hr klubovi u europi

Znate li koliko je Dinamo izgubio utakmica u skupinama u zadnje dvije godine?

Foto: Reuters

DINAMO je u 4. kolu skupine K Europa lige pobijedio Wolfsberger u gostima 3:0 i napravio ogroman korak prema prezimljavanju u Europi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Momčad Zorana Mamića povela je golom Lovre Majera u 60. minuti da bi susret riješio Bruno Petković u 75. minuti. Konačnih 0:3 je u sudačkoj nadoknadi postavio Luka Ivanušec.

Dinamo je ostao jedina momčad u ovosezonskoj Ligi prvaka i Europa ligi koja nije primila gol u skupini. Hrvatski prvak će sigurno proći skupinu ako u zadnja dva kola protiv Feyenoorda i CSKA osvoji dva boda iako ima još kombinacija koje ga vode u šesnaestinu finala.

Bjelica započeo sjajnu europsku formu

Dinamo je u Austriji nastavio sa sjajnim rezultatima u skupinama europskih natjecanja, a odlični nastupi u Europi traju još od sezone 2018./2019. Tad je pod vodstvom Nenada Bjelice Dinamo u skupini s Fenerbahčeom, Anderlechtom i Spartakom iz Trnave osvojio 14 bodova s četiri pobjede i dva remija.

Godinu dana kasnije Bjeličin Dinamo nesretno je ispao u skupini Lige prvaka s Atalantom, Manchester Cityjem i Šahtarom. Natjecanje po skupinama završio je s pet bodova, a izgubio je od Atalante u Milanu te od Cityja 2:0 i 4:1.

Ove sezone Dinamo još nije poražen u skupini Europa lige pa u zadnjih 16 utakmica po skupinama europskih natjecanja ima samo tri poraza. Uz to je upisao sedam pobjeda i šest remija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.