Dinamov igrač otišao iz Celja nakon što ga je trener izvrijeđao. Evo što se dogodilo

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

LUKA MENALO (28) iznenada se vratio u Dinamo nakon što je ovog tjedna naprasno raskinuo posudbu sa slovenskim prvakom Celjem. Nekadašnji standardni član Dinamove momčadi imao je dogovorenu posudbu do siječnja, ali je otišao iz kluba nakon što ga je trener Albert Riera izvrijeđao pred cijelom momčadi.

Kako doznajemo, do svađe je došlo poslije skandaloznog poraza od novog prvoligaša 3:0 kod kuće prošlog vikenda. Bila je to utakmica koju je Španjolac označio kao finale sezone, a nakon debakla žestoko je kritizirao igrače, koje konstantno rotira na pozicijama otkako je preuzeo momčad.

Izvrijeđao ga pred cijelom momčadi

Dan kasnije momčad je imala videoanalizu, a Riera je u jednom trenutku zaustavio snimku. Obratio se jednom od stopera, uperio prstom u Menala i tom drugom igraču rekao: "Zbog njega ti nećeš sutra moći djetetu kupiti kruh." Naime, smatra da se Menalo nije dovoljno brzo vratio u obranu.

Riera je nastavio s kritiziranjem, čak i vrijeđanjem Menala pred cijelom momčadi, da bi mu kasnije rekao da je to napravio kako bi izazvao pozitivan šok među igračima. Ponudio mu je da mu se pred svima ispriča, ali Dinamov igrač na posudbi već je bio odlučio da će otići iz kluba.

Kad je vidio da je Riera dan kasnije umjesto njega već za trening pripremio jednog juniora na njegovoj poziciji, Menalo je otišao do predsjednika i rekao mu da odlazi. U klubu su ga pokušali nagovoriti da ostane, ali reprezentativac BiH pokupio je stvari i vratio se u Zagreb.

Strmoglav pad kluba s velikim ambicijama

Tako se nastavila kriza u momčadi s kojom su Damir Krznar i njegov pomoćnik Mihael Mikić prošle sezone osvojili naslov prvaka i dobro otvorili sezonu. Rutinski su prošli estonsku Floru u prvom pretkolu Lige prvaka i u prvoj utakmici 2. pretkola odigrali 1:1 kod kuće sa Slovanom iz Bratislave.

Nakon toga uprava kluba iznenada ih je smijenila, ali zato što je Albert Riera postao slobodan. Naime, on je Celje vodio prije Krznara i Mikića, imao je dobre rezultate i onda je preuzeo Bordeaux. No nakon što je francuski velikan bankrotirao, ruski vlasnici željeli su opet Rieru na klupi i dali otkaz Damiru Krznaru.

Očekivalo se da će Rierini rezultati biti puno bolji, ali to se nije dogodilo. Celje je izgubilo u Bratislavi 5:0, onda ispalo iz Europa lige od irskog Shamrock Roversa (1:0, 1:3), a u prvenstvu se trenutačno nalazi na sedmom mjestu.

Ulazak u Europu je imperativ

Riera je u prvoj utakmici play-offa Konferencijske lige izgubio u gostima kod Pjunika 1:0 i večerašnji uzvrat ključna je utakmica za budućnost Celja. Ruski vlasnici u klub su uložili jako puno novca, plaće su visoke i za uvjete SHNL-a, izuzmemo li Dinamo, i ulazak u Europu bio je prioritet na početku ove sezone.

Ne uspije li Celje večeras proći neugodne Armence, lako bi se moglo dogoditi da se Rusi povuku iz kluba, a s njima i kapital. Klubu bi tako ostale ogromne ugovorne obveze, koje više ne bi imao tko plaćati.

Što se Menala tiče, on se nominalno vratio u Dinamo, ali će otići na novu posudbu. Za hrvatskog prvaka u karijeri je odigrao 91 utakmicu te zabio 11 golova uz osam asistencija, a na Maksimir je stigao 2018. iz Širokog Brijega za 400.000 eura.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.