Dinamovac nakon ulaska u LP: Kad ništa ne napraviš u grupnom projektu, a dobiješ 5

Foto: Matija Habljak/PIXSELL, Screenshot: Instagram

DINAMO je u uzvratnoj utakmici play-offa Lige prvaka pobijedio Qarabag u gostima 2:0 golom Marka Pjace i autogolom Matheusa Silve te s ukupnih 5:0 ušao u Ligu prvaka. Ždrijeb glavne faze elitnog europskog natjecanja održat će se danas u 18 sati u Monte Carlu. Televizijski prijenos bit će na kanalima HRT 2 i Arena Sport 1, dok ćete tekstualni prijenos moći pratiti na Indexu.

Nakon što je Dinamo izborio glavnu fazu Lige prvaka, mladi veznjak Luka Vrbančić (19) oglasio se na Instagramu. Uz fotografiju cijele momčadi kako slavi, napisao je: "When you do nothing in the group project but still get an A+." U prijevodu: "Kad ništa ne napraviš u grupnom projektu, ali svejedno dobiješ peticu."

Vrbančić time podsjeća da nije zaigrao u dvjema utakmicama s Qarabagom, ali je ipak s ostatkom momčadi ušao u Ligu prvaka. S druge strane, talentirani veznjak modrog kluba ove sezone upisao je dva nastupa u SuperSport HNL-u. Trener Sergej Jakirović dao mu je devet minuta u slavlju nad Istrom (5:0) i 15 u pobjedi protiv Gorice (2:1).

Vrbančić je prošao Dinamovu školu

Vrbančić je dečko iz Gajnica koji je s 11 godina stigao u Dinamo iz Ponikva. Prvoj momčadi priključio ga je bivši trener Ante Čačić, nakon čega ga je Igor Bišćan vodio na pripreme. Prošle sezone trebao je postepeno biti uveden u momčad, ali Dinamo se borio za naslov u SHNL-u i nije mogao razvijati mlade igrače kako to obično radi.

Očekuje se da će ove sezone igrati važniju ulogu. Ugovor mu vrijedi do 2026., Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 850 tisuća eura, a dosad je ukupno sakupio devet službenih nastupa za prvu momčad. Pritom je postigao tri i asistirao za jedan gol.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.