Liga prvaka

Dinamovci nakon ispadanja iz Lige prvaka: Ljuti smo, nisu nam priznali čisti gol

Foto: Pixsell

DINAMO je izgubio u trećem pretkolu Lige prvaka od Ferencvaroša rezultatom 2:1. Mađarski prvak je u Budimpešti slavio golovima kapetana Gerga Lovrencsicsa u drugoj i Myrta Uzunija u 65. minuti.

Nakon primljenog pogotka je Dinamo do kraja prvog poluvremena bio bolja momčad na terenu. U tom je periodu postigao gol zahvaljujući nesmotrenosti Uzunija, bivšeg igrača Lokomotive, koji je loptu ugurao u svoju mrežu. Ipak, dobro prvo poluvrijeme je izabranicima Zorana Mamića bilo dovoljno samo za nastavak natjecanja u doigravanju Europa lige. U drugom dijelu nije ozbiljnije zaprijetio mađarskom prvaku pa će se 1. listopada boriti za plasman u Europa ligu i 2,9 milijuna eura.

Reakcije dinamovaca iz Budimpešte:

Zoran Mamić, trener Dinama: Ferencvaroš je iskoristio svoje prilike. Mi svoje nažalost nismo. Nakon primljenog gola u prvoj minuti smo se relativno brzo oporavili, uhvatili konce igre i izjednačili. Nakon toga smo opet izgubili konce igre, nismo bili pravi.

Imali smo dominaciju. Bili smo nekoliko puta opasni pred golom Ferencvaroša. Zapravo sve prilike koje smo imali u prvom i drugom dijelu su bile vrlo dobre. Nažalost, nismo ih iskoristili, Ferencvaroš svoje jest i čestitam im još jednom. U najavi utakmice smo rekli što je naš cilj. Nažalost, danas nismo uspjeli. Trebamo se spustiti, vratiti u realnost i shvatiti da nismo uspjeli ući u playoff. Moramo uhvatiti formu za doigravanje Europske lige, pred nama su nove utakmice i sutra je novi dan. Ne živi se od onoga što je prošlo, nego onoga što dolazi ispred nas. Mi želimo u Europskoj ligi napraviti dobar rezultat da ispravimo ono što smo danas propustili.

Oni su igrali na način koji smo očekivali. Nisu nas ničim iznenadili. Naravno da u pripremi nismo očekivali da ćemo primiti gol u prvoj minuti, međutim znali smo koje su njihove jake strane. Oni su ih danas demonstrirali.

Lirim Kastrati, napadač Dinama: Naravno da se ne osjećamo dobro. Postigli smo gol koji nam nije priznat, to se događa kada nemamo VAR. Ljuti smo svi, ali dali smo sve od sebe. Danas nismo imali sreće. Ljut sam što nismo uspjeli pobijediti.

Od sutra ćemo se koncentrirati za sljedeće utakmice. Moramo brzo zaboraviti poraz od Ferencvaroša. Ne možemo živjeti od onoga što je prošlo, sad moramo razmišljati o doigravanju Europske lige i prvenstvu.

Kristijan Jakić, vezni igrač Dinama: Čestitam Ferencvarošu na pobjedi. Mi smo danas bili bolja momčad nego oni, imali smo više prilika. Oni su iz dva udarca zabili dva gola, ali nekad bolji protivnik na terenu ne pobjeđuje. Moramo dignuti glavu gore i pobijediti u sljedećoj utakmici kako bismo prošli u Europsku ligu.

Šteta je što nema VAR-a. Da je bio VAR, bio bi priznat pogodak jer smo vidjeli da nije bilo zaleđa. To je okrenulo tijek utakmice jer mi bismo se brzo vratili u susret i on bi otišao u drugom smjeru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.