Dinamovo predjelo Helsinki u play-offu Europa lige smazalo polufinalista Lige prvaka!

GOLOVIMA napadača Teemu Pukkija, HJK Helsinki je s 2:0 pobijedio velikog favorita Schalkea, koji je prošle sezone dogurao do polufinala Lige prvaka, a play-off Europa lige osigurao je trijumfom u njemačkom "Pokalu".

Za razliku od njih, finski prvak je u razigravanje za skupinu Europa lige osigurao nakon ispadanja od hrvatskog u 3. pretkolu Lige prvaka. Kao što znate, Dinamo je slavio 2:1 u Helsinkiju i 1:0 u maksimirskom uzvratu.

Nakon ždrijeba zadnjeg kruga kvalfikacija za "siromašnu sestru" Lige prvaka, nitko skromnom Helsinkiju nije davao velike izglede protiv jednog od najbogatijih njemačkih klubova.

Međutim, Pukki je golovima u 18. i 54. minuti pomogao ostvarenju jedne od najvećih senzacija u bogatom programu pretkola euro-kupova ovog tjedna.

Stoke slavio kod Thuna, Fulham pregazio Dnipro

Stoke, koji je u 3. pretkolu Europa lige eliminirao Hajduk, bio je uspješan i u prvoj utakmici 4. pretkola. U švicarskom Thunu istoimenog je domaćina pobijedio 1:0. Pogodak je postigao Danny Pugh u 18. minuti.

Bukureštanski Dinamo, koji je u prethodnoj rundi eliminirao Varaždin, poražen je na gostovanju kod Vorskle u Poltavi s 2:1 (Kryvosheyenko, Barannyk - Niculae).

Treći krvnik hrvatskih klubova u 3. pretkolu EL, Fulham, koji je izbacio Split, praktično je osigurao skupinu natjecanja u kojem je prije dvije godine dosegnuo finale. Ukrajinski Dnipro je sa Craven Cottagea ispraćen s 3:0 (Dempsey 2, Hughes). Nikola Kalinić igrao je cijeli susret za goste, dok je Ivan Strinić prosjedio na klupi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.